Angela Gheorghiu a fost invitată să cânte la Kremlin, pe 16 decembrie

Angela Gheorghiu a fost invitată să cânte la Kremlin, pe 16 decembrie
Publicat: 15/05/2012, 18:44
Actualizat: 03/10/2012, 19:18

Angela Gheorghiu a fost invitată să susțină un concert extraordinar la Kremlin, pe 16 decembrie, celebra soprană invitându-l la rândul ei pe tânărul tenor român Bogdan Mihai, cu care va împărți scena, a declarat pentru MEDIAFAX reprezentantul artistei.

Concertul va avea loc la Palatul Kremlin, al cărui auditoriu are o capacitate de până la 6.000 de locuri, fiind cea mai mare sală de concerte din Rusia. Clădirea finalizată în 1961, fostul Palat al Congreselor, a fost proiectată pentru întruniri guvernamentale, diplomatice și de partid, dar și ca o scenă secundară pentru Teatrul Balșoi. Este singura clădire modernă din complexul Kremlinului.

Pe lângă spectacolele de balet ale Teatrului Bolșoi sau ale unor companii aflate în turneu, Palatul Kremlin a găzduit și concertele unor vedete ca Bryan Adams și Chris Rea.

Angela Gheorghiu, născută pe 7 septembrie 1965, la Adjud, este un „superstar” al operei internaționale, fiind, totodată, unul dintre cel mai bine vânduți artiști români de muzică clasică. Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu „Boema” de Puccini. În același an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York și Opera de Stat din Viena. De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii. În 2010, Angela Gheorghiu a primit titlul de artista anului la cea de-a 11-a ediție a Classical Brit Awards, la Londra, trofeu pe care l-a câștigat și în 2001. Totodată, în 2010, soprana a fost decorată cu Ordinul „Steaua României” în grad de Comandor.

Bogdan Mihai și-a început cariera de muzician cu lecții de vioară, calitățile vocale fiindu-i descoperite ulterior, de Cristina Măgureanu, la Liceul „Dinu Lipatti”. A început să studieze ca bariton, absolvind astfel la Universitatea de Muzică București, la clasa lui Nicolae Constantinescu. În Italia și-a descoperit talentul de tenor, sub îndrumarea sopranei Mirella Freni. A mai făcut un master în belcanto la Universitatea Transilvania din Brașov, cu soprana Mariana Nicolesco. A abordat cu succes roluri din sfera belcanto, cu precădere cele din operele lui Gioachino Rossini și a apărut pe mari scene internaționale ca Stuttgart Staatsoper, Dresden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Theatre du Chatelet (Paris), Garsington Opera Festival (Londra), Festival della Valle d’Itria (Martina Franca), Rossini Opera Festival (Pesaro), sub conducerea muzicală a unor dirijori importanți precum David Parry, Horia Andreescu, Jean Christophe Spinosi, Alesandro de Marchi, Riccardo Frizza, Dimitri Jurowsky, Gullielmo Garcia Calvo, Giacomo Sagripanti și în regii semnate de Beat Feah, Martin Duncan, Timothy Nelson, Emilio Sagi, Grischa Asagarof, Stefan Herheim, Pier’Alli, Katharina Thalbach.

Bogdan Mihai a mai cântat cu Angela Gheorghiu în octombrie 2011, în două concerte la Suntory Hall (Tokyo). Sfârșitul anului trecut i-a mai adus debutul pe scena Operei din Zurich, în rolul Ernesto din opera „Don Pasquale” de Donizetti, sub bagheta maestrului Nello Santi, dar și debutul în rolul Ory din opera „Le Comte Ory”, de Rossini, la Grand Theatre du Geneve, în regia lui Giancarlo del Monaco.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Cel mai căutat fugar american, prins în Piața Sf. Petru din Vatican