Beneficiile legumelor în funcție de culoare

Publicat: 28 02. 2013, 18:56
Actualizat: 29 09. 2018, 18:36

În fiecare zi, pentru echilibrul organismului nostru, avem nevoie de legume – ele, și numai ele, ne asigură cantitatea esențială de fibre, minerale și alți nutrienți gata să ne întărească sistemul imunitar, să reducă riscul apariției unor boli și să încetinească procesul de îmbătrânire.
Unul dintre cei mai importanți indicatori care poziționează legumele pe categorii distincte, în funcție de beneficii, este culoarea acestora.
Culoarea este cartea de vizită a legumelor. Ea spune despre ele ce anume conțin, aspura căror organe acționează, exact ce boli pot preveni sau pot trata.
Așadar, când îți organizezi dieta zilnică ia în considerare ce culori așezi pe farfurie:
1. Legumele roșii
Cartofii roșii, ridichile, ceapa roșie, ardeii roșii, gogoșarii, sfecla roșie, tomatele sunt cele mai importante legume de culoare roșie.
Nutrienții din legumele roșii îți păstrează inima sănătoasă și îți îmbunătățesc memoria.
În urma unui studiu, realizat pe 13.000 de persoane din California, s-a demonstrat că o jumătate de ceașcă de tomate, consumată de minim 5 ori pe săptămână, poate reduce riscul de cancer ovarian cu până la 60%.

Vezi aici ce beneficii au legumele portocalii, verzi, albe și violet!