Brânza topită, „o otravă” pentru organism. Care sunt ingredientele periculoase din acest aliment

Publicat: 27 01. 2014, 15:12
Actualizat: 20 05. 2015, 02:37

Nutriționiștii recomandă să nu mai mâncăm brânză topită. Aceștia spun că alimentul are un conținut ridicat de E-uri, iar o parte dintre acești atidivi alimentari sunt periculoși pentru organism. Fosfații, ingrediente nelipsite din brânza topită, împiedică asimilarea calciului în oase. Acest aliment are un conținut ridicat de grăsime.

Potrivit nutriționiștilor, acest tip de brânză se obține prin încălzirea uneia sau mai multor varietăți de branzeturi, în oale de topire, cărora li se adaugă săruri de topire – polifosfați și citrați.

Sărurile de topire sunt difosfații de calciu, cunoscuți sunt numele de E 450, polifosfatul calcic – E 452, fosfații de sodiu – E 339, citrații potasici – E 332, citrații sodici – E 331 și citrații de calciu – E 333. Practic, acești compuși chimici au capacitatea de a dispersa proteinele din brânzeturi, distribuindu-le omogen, solubilizându-le și jucând rolul de emulgatori și stabilizatori ai emulsiilor apă-grăsime.