Cât de dăunătoare sunt sucurile din comerț

Publicat: 19 04. 2014, 13:24
Actualizat: 03 09. 2019, 12:08

Consumul excesiv de sucuri carbogazoase și îndulcite dăunează sănătății, acest lucru fiind dovedit de nenumărate studii. Pe lângă apariția bolilor precum diabet sau obezitate, ultimele studii arată că o persoană care consumă cel puțin două doze de suc pe zi este supus unui risc cu 22% mai mare de a face un infarct, relatează ABC News.

Cercetătorii au analizat datele provenite din studii aplicate pe cel puțin 68.000 de respondenți, atât bărbați, cât și femei, care au completat o serie de chestionare privind consumul de sucuri și activitatea lor. Comparând rezultatele recente cu cele adunate de la aceleași persoane în urmă cu zece ani, cercetătorii au găsit o legătură între cei care obișnuiesc să bea mai mult de două doze de suc pe zi și diferite tipuri de infarct, precum și atacurile cerebrale.

Potrivit specialiștilor, sucul crește nivelul glucozei din sânge, care conduce astfel la apariția diabetului, un factor și pentru atacurile vasculare. Pe de altă parte, nu este interzis consumul ocazional de astfel de sucuri, ca un răsfăț la câteva săptămâni, însă nu trebuie abuzat de astfel de băuturi.

Cu toate acestea, sursa citată notează faptul că rezultatele studiului nu sunt neapărat relevante pentru că respondenții ar fi putut să mintă în răspunsurile date.