Cele cinci alimente care îți distrug viața de cuplu

Publicat: 03 11. 2013, 09:24
Actualizat: 20 08. 2014, 02:10

Sarea, zahărul, soia, conservele și grăsimile se află pe primele locuri în topul alimentelor care pot altera viața sexuală prin afecțiunile la care predispun frecvent mai ales bărbații. Concluziile aparțin unei analize a efectelor alimentelor asupra organismului, publicate de BisinessInsider.

1. Sarea – este dăunătoare în cantități care depășesc 3 grame pe zi întrucât nivelul ridicat de sodiu duce la creșterea tensiunii rteriale. Un studiu recent al Universității Tulane arată că tensiunea este cauza a numeroase disfuncții erectile care pot fi remediate numai după un tratament medicamentos.

2. Zahărul – este considerat și mai dăunător după ce studiile au arătaat că nivelul testosteronului – hormonul care accentuează trăsăturile masculine – scade și cu 25% în momentul în care cantitatea de zahăr ajunsă în sânge atinge un vârf.

3. Conservele – indiferent de conținutul lor alimentar, conservele conțin Bisphenol A, un compus chimic care re regăsește și în PET-uri. Pe lângă afecțiunile intestinale și obezitate, BPA duce în timp la dereglări hormonale. Bărbații expuși la acest compus sunt de patru ori mai predispuși al disfuncții erectile și de șapte ori mai expuși riscului de a avea probleme cu ejecularea, arată specialiștii.

4. Soia – un studiu făcut la Harvard a arătat că, includerea acestui aliment în cantități semnificative în dieta zilnică provoacă în timp disfuncșii erectile. Explicația este legată de faptul că proprietățile estrogenice pe care le are soia fac ca nivelul testosteronului să scadă treptat.

4. Grăsimile hidrogenate (grăsimile de tip trans) – sunt printre cele mai periculoase, mai ales pentru sănătatea inimii. Or, viața sexuală fără probleme depinde 100% de starea de sănătate a inimii.  Grasimile nesaturate abundă în majoritatea alimentelor procesate, având proprietăți care le recomandă pentru menținerea îndelungată a aromei și prospețimii. Prajiturile din comerț, fursecurile, produsele de patiserie, margarina, popcornul, maioneza, chipsurile, cartofii prăjiți sunt surse de grasimi hidrogenate.