Chef Adrian Hădean face dezvăluiri din culisele MasterChef. Ce se întâmplă în realitate în spatele camerelor de luat vederi

Publicat: 29 12. 2014, 18:42
Actualizat: 29 12. 2014, 18:51

„Prima mea întrebare s-a referit la aruncarea farfuriilor după candidați și la limbaj, lucruri care m-au deranjat în sezoanele anterioare”, a povestit Hădean pe blogul său personal.

„La prima întâlnire după casting am fost întrebat cu cine mă văd funcționând cel mai bine în juriu. Apucasem să văd o parte din candidații la această poziție, îmi făcusem o impresie. Am spus fără ezitare că mă văd lucrând bine împreună cu Patrizia și Foa, deși pe Patrizia nu o cunoșteam, iar pe Foa îl întâlnisem de două ori în ultimii ani. A fost chimie”, a mai scris bucătarul, referindu-se la relația cu ceilalți jurați, Patrizia și Foa.

Potrivit acestuia, filmările pentru un episod durează circa o zi și jumătate, „cu ruperi de ritm obositoare, cu pauze neașteptate, cu mulți oameni care-ți spun multe lucruri, cu multe glume și mici farse care te ajută să te deconectezi, cu emoții care te ajută să te reconectezi”.

Hădean susține că „povestea de viață este doar un ingredient din rețetă și nu poate să acopere capacitatea omului de a face mâncare”. Juratul mărturisește că a pierdut șase kilograme până a înmânat cele 70 de șorțuri.

„Semifinala și finala au fost momentele mele preferate din acest sezon. Mai puțini concurenți, mai multă tensiune, mai multă adrenalină, mâncare mult mai bună decât am văzut în tot sezonul, și trebuie să recunosc, am văzut câteva farfurii foarte bune. Lambrino l-a pus în dificultate pe Tudor, care, chiar dacă e (după mine) cel mai talentat concurent din acest sezon, s-a târât până în finală. Lui îi lipsesc experiența și încrederea în sine, dar cea sănătoasă, bazată pe muncă multă, nu pe valul de simpatie din public. De fapt, cred că asta l-a pierdut în finală, unde a decis să prezinte un preparat complicat, dar a cărui piesă de rezistență, carnea, a fost aleasă neglijent (mușchi de vită argentiniană, decent, nimic spectaculos însă) și gătită aproape bine. Dacă Tudor a socotit că poate să defileze pe lângă colegii săi mai slab cotați, a socotit greșit. Poate n-ați fost atenți, eu l-am văzut la tv spunând că a știut că s-a încheiat în momentul în care a văzut farfuriile celorlalți doi concurenți. Uneori țestoasa învinge iepurele, și asta-i o lecție pe care a mai primit-o în acest concurs. Și da, a fost preferatul meu, din multe motive (e serios, e foarte talentat, e extrem de civilizat și de decent), dar nu-mi favorizez niciodată preferații, rudele sau prietenii (probabil de asta am atât de puțini), pentru că nu-mi pasă decât de obiectivul meu, în cazul acesta obiectivul fiind să jurizez extrem de corect până la sfârșit”, a mai scris Hădean pe blog, referindu-se la experiența semifinalei și finalei MasterChef.