• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Copil VEGAN?! În niciun caz. Dieta exclusiv vegetariană poate fi adoptată cel mult după 40 de ani

Copil VEGAN?! În niciun caz. Dieta exclusiv vegetariană poate fi adoptată cel mult după 40 de ani
De modul în care ne hrănim copiii, începând chiar din perioada intrauterină, depinde sănătatea lor, afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

De modul în care ne hrănim copiii, începând chiar din perioadaintrauterină, depinde sănătatea lor, afirmă prof. dr. GheorgheMencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.Potrivit expertului, noile generații sunt din ce în ce maisensibile, mai bolnave și chiar s-a ajuns la situații în carecopiii se îmbolnăvesc și mor înaintea părinților. „Un copil nu esteun adult în miniatură. Copiii au alte necesități fiziologice.Pentru ei, spre exemplu, nu sunt suficienți doar cei 8 aminoaciziesențiali, ei au nevoie de mai mulți aminoacizi”, subliniazămedicul nutriționist. El susține că alimentația de la sân estevitală pentru un sugar, mai ales până la vârsta de 6 luni. Dupăaceastă vârstă se poate începe diversificarea alimentației.

„Foarte important este ca diversificarea amidonoaselor să nu sefacă cu amidonoasele gluteice, adică grâul, orzul, secară și ovăz.Diversificarea se poate începe cu alimente amidonoase ne-gluteice,precum cartoful, mălaiul și orezul, care este un aliment foarteușor de digerat și tonic pentru sistemul imunitar. „Tubul digestival copilului nu este suficient maturizat și are nevoie de anumitealimente care contribuie la maturizarea sa corectă”, menționeazămedicul.

Citește și Dietă, cură de slăbireși E-urile din mâncare. Videochatul Gândul: Mencinicopschi, desprealimentele „RELE” de pe raft

Specialistul a mai vorbit despre un fenomen tot mai desîntâlnit: dieta vegetariană în rândul copiilor. „Organismulcopilului are nevoie de cât mai multe surse de proteine pentru a sedezvolta în mod sănătos. Dieta vegan, care presupune renunțarea laorice aliment care provine de la animale: lapte sau ouă, poate fiadoptată cel mult după vârsta de 40 de ani, în nici un caz lavârsta de 3 ani”, conchide nutriționistul.

Inchide