Cum este afectat creierul de produsele fast-food. Cercetătorii avertizează: este mult mai grav decât se credea

Publicat: 24 09. 2015, 13:47

Cercetătorii de la Deakin University și Australian National University au descoperit recent că hipocampusul (regiunea creierului implicată în menținerea sănătății mintale, în învățare și memorie) este mult mai mic la persoanele cu diete nesănătoase.

Ca să ajungă la această concluzie, echipa de cercetare a apelat la scanere RMN pentru a măsura dimensiunea hipocampus-ului participanților la studiu și apoi le-a examinat dietele. Oamenii de știință au luat în considerare toți factorii care ar putea influența hipocampusul și apoi au comparat încrucișat toate datele.

Potrivit Eatthis.com, deși oamenii de știință cunoșteau de ceva timp că dieta afectează dimensiunea și funcția hipocampusului la animale, studiul cercetătorilor australieni sugerează acum că această concluzie este valabilă și la oameni, scrie Agerpres.