• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Cum fură maimuțele paharele cu băutură ale turiștilor. VIDEO

Cum fură maimuțele paharele cu băutură ale turiștilor. VIDEO
Dacă sunteți turiști în Caraibe, feriți-vă paharele de maimuțe!

Maimuțele sunt cunoscute pentru ușurința cu care imită obiceiurile oamenilor, însă cele care beau alcool sunt chiar o raritate. În Insula St. Kitts din Caraibe, maimuțele vervet care umblă pe plaje sau pe terasele barurilor pentru a-și potoli setea cu cocktailuri nu mai sunt o surpriză pentru nimeni, potrivit Daily Mail.

Primatele obraznice populează arhipelagul tropical încă de acum 300 de ani, când au fost aduse din Africa de către sclavii veniți să muncească în industria romului. Ele au dezvoltat gustul pentru alcool mâncând fructele fermentate căzute din copaci în pădure.

În zilele noastre maimuțele și-au făcut un obicei din a fura paharele cu băutură ale turiștilor care vin să se relaxeze la soare, după cum se poate vedea și în videoclipul realizat pentru un documentar BBC.

Însă nu toate exemplarele acestei specii sunt înnebunite după gustul alcoolului. Unele sunt mai rezervate și preferă băuturile ușoare.

„Procentul maimuțelor care nu beau alcool corespunde procentului de oameni care nu au acest obicei. La fel ca și în cazul oamenilor, cele mai multe beau în cantități mici, 12% beau alcool frecvent, iar 5% dintre ele consumă băuturi în cantități foarte mari. Asta sugerează și legătură între preferința oamenilor pentru alcool și moștenirea genetică”, au explicat specialiștii.

Inchide