Cum l-a făcut macaron-ul „cel mai bun patiser din lume”

Publicat: 15 06. 2016, 15:47
Actualizat: 05 07. 2016, 19:45

De lungul carierei sale Pierre Herme a primit din partea grumanzilor și a presei diverse porecle care să elogieze talentele sale culinare. Numit „Picasso al patiseriei” sau „Dior al deserturilor” pentru cretivitatea sa Herme, în vârstă de 54 de ani,  este urmașul a patru generații de brutari-patiseri din Alsacia.

După 40 de ani de carieră el deține 47 de localuri în 12 țări. Figură de marcă a patiseriei franceze,Herme are acum o statuie de ceară la Muzeul Grévin din Paris, iar numele său figurează în dicționarul Larousse. 

Deși acest patiser, amator de artă și de design propune colecții de ciocolate, tarte și prăjituri reînnoite în permanență, el este asociat mai ales cu macaron, o prăjitură micuță formată din doi biscuiți cu pudră de migdale și miezul compus dintr-o cremă parfumată, care se vinde la prețul de 2,10 euro bucata. 

De asemenea, fiind pasionat de vinuri, Pierre Hermé este și un obișnuit al colaborărilor cu alți creatori, fie că este vorba despre creatorul de parfumuri al casei Rohas,  Jean-Michel Duriez sau cu artiști precum italianul Giuseppe Penone, informează France Presse, citată de rador.ro.

În prezent, cutiile de bomboane de ciocolată ale lui Herme sunt ilustrate de pictorul francez Nicolas Buffe cu universul său feeric, semi-manga, semi-baroc.