Cum sunt făcuți cartofii prăjiți serviți în restaurantele McDonald’s

Publicat: 02 03. 2016, 14:25

În ultima vreme, pe internet sunt publicate tot mai multe fotografii, în care mâncarea vândută de compania americană pare să rămână neschimbată chiar și după câțiva ani. Tocmai din acest motiv, pentru a-și lămuri clienții, reprezentanții McDonald’s au decis să permită filmarea procesului de producție a cartofilor prăjiți.

Cartofii sunt mai întâi curățați și apoi spălați la presiuni foarte mari. Urmează procesul de feliere al cartofilor în forma pe care o cunoaștem cu toții. Ulterior, ei sunt trecuți prin zahăr, pentru a-și păstra culoarea aurie cât mai mult timp. În următoarea etapă, cartofii sunt pudrați cu pirofosfat acid de sodiu, o substanță care împiedică înverzirea legumelor după ce sunt înghețate. În cele din urmă, are loc prăjirea parțială și congelarea cartofilor.

La finalul procesului de fabricație, are loc ambalarea alimentelor și expedierea lor către restaurantele McDonald’s. Aici, procesarea cartofilor este finalizată, urmând ca, mai apoi, ei să fie vânduți amatorilor de produse de tip fast food, relatează Descoperă.