Cum sunt preparați cartofii prăjiți de la McDonald’s

Publicat: 22 01. 2015, 20:16

Modalitățile de preparare a produselor din restaurantele McDonald”s au strânit deseori controverse. Recent însă, celebra companie a demarat o campanie de marketing menită să demonstreze clienților că procesul este sigur.

Așadar, Grant Imahara, co-prezentatorul show-ului american MythBusters, a fost invitat să meargă direct la „sursă” pentru a vedea cum sunt preparați celebrii cartofi prăjiți, relatează Time.

Într-un video ce ilustrează întreg procesul se explică cum, la început, cartofii sunt spălați și curățați cu ajutorul unei mașinării speciale, cu apă sub presiune, apoi sunt tăiați. Mai departe, aceștia sunt tratați cu pirofosfat acid de sodiu și înmuiați în dextroză (zahăr natural), pentru a le menține culoarea aurie.

În următoarea etapă, cartofii sunt parțial prăjiți și congelați, înainte de a fi livrați către restaurante.

Cu toate acestea, deși campania McDonald”s ar fi trebuit să-i „liniștească” pe cei care încă aveau suspiciuni cu privire la procesele de preparare a cartofilor prăjiți, nu toți s-au lăsat convinși de respectivele explicații.

După ce au urmărit clipul, numeroși internauți au afirmat că substanțele cu care sunt tratați cartofii nu sunt tocmai benefice pentru organism și au amintit că o porție mică de cartofi prăjiți de la McDonalds are nu mai puțin de 230 calorii.