• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Dan Puric câștigă lunar mai mult decât șeful Loteriei Române

Compania deținută de Dan Puric, Pasee Partout DP, a avut în 2012 o cifră de afaceri aproape un milion de lei, în creștere față de anul precedent.

Compania deținută de Dan Puric, Pasee Partout DP, a avut în 2012 o cifră de afaceri aproape un milion de lei, în creștere față de anul precedent.

Artistul a raportat la Finanțe un profit net de peste 400.000 de lei, adică echivalnetul a peste 90.000 de euri, scrie Capital.

Astfel, dacă această valoare ar fi asimilară unui salariu primit de actor, ar însemna că acesta primește lunat aproximativ 7.500 de euro.

Spre comparație, șeful Loteriei Române câștigă 4.523 euro în fiecare lună, cel al Transgaz – 6.111 de euro, iar șeful Romgaz are un salariu lunar de 4.332 de euro.

Dan Puric a înființat compania Passe Partout DP în anul 1999. Membrii săi sunt actori amatori și profesioniști, majoritatea cu vârste de până în 35 de ani. În cadrul companiei, artistul a condus numeroase antrenamente de step și pantomimă, dar a organizat și seminarii la care au fost invitate personalități precum Bobby Rubenstein sau Zhu Rong Fu.

Foto: companiadanpuric.ro

Repertoriul companiei Passe Partout DP este unul bogat, unele dintre spectacolele puse în scenă fiind fiind premiate cu numeroase trofee. Spre exemplu, piesa „Doi dintre noi”, în Anei Pepine și a lui Paul Cimpoieru, a fost primit premiul TVR Cultural pentru „Teatru-Verite”, „Grand Prix for Best Performance” la Festivalul Internațional „The 5th Theatre din Rusia și Medalia de Aur la „Festivalul de monodramă și pantomimă” din Serbia. De asemenea, spectacolul „Fantasmagoria” a primit premiul pentru „Cel mai bun spectacol” la Festivalul Internațional „Panphys” din Macedonia, iar „Recontres”a fost recompensat cu Marele Premiu și Premiul Publicului la Festivalul Internațional de Teatru de la Belgrad, precum și cu Premiul Special al Juriului la Festivalul Național de Comedie de la Galați.

Inchide