De ce nu ar trebui să comandați vin la pahar într-un restaurant

Publicat: 20 03. 2014, 21:08
Actualizat: 09 08. 2014, 19:49

Pasionații de vin nu comandă aproape niciodată doar un pahar atunci când iau masa în oraș, ci o sticlă întreagă, spun specialiștii. Și totuși, mulți preferă prima variantă.

Acest lucru nu este tocmai indicat însă, din mai multe motive, scrie zagat.com.

Primul dintre acestea este prețul. Potrivit sursei citate, costul achitat de client pentru un pahar de vin poate fi, în realitate, costul total al întregii sticle. Așadar, dacă un pahar de vin costă într-un local 15 sau 20 de lei, probabil că tot acesta este și prețul sticlei din care a fost turnat.

Un alt aspect pe care unii nu îl cunosc este acela că vinul la pahar poate fi, de multe ori, rămas de la alți clienți.

„Asta se întâmplă în mod cert în unele restaurante”, a explicat Joe Campanale, proprietarul unui lanț de localuri din New York. De aceea, a adăugat acesta, indicat este ca atunci când ieșiți în oraș să comandați o sticlă întreagă de vin care, dacă nu este consumată în totalitate, poate fi luată acasă la sfârșitul serii.