• Publicat:
Magazin

Demers inedit în lupta împotriva drogurilor: Parfum cu ecstasy oferit gratuit de cărtre poliție. Care este motivul – VIDEO

Demers inedit în lupta împotriva drogurilor: Parfum cu ecstasy oferit gratuit de cărtre poliție. Care este motivul – VIDEO
Poliția din Olanda a găsit o metodă inedită de a-i ajuta pe oameni să identifice mirosul de ecstasy - au conceput parfumul cu miros de MDMA, pe care îl oferă gratuit populației.

Deși poliția din Olanda încearcă să oprească producția de droguri, țara rămâne totuși unul dintre punctele principale de pe glob în care se fabrică droguri, poate chiar cel mai mare.

Astfel, au apelat la o metodă neconvențională, concepând parfumul numit XTACY care miroase dulceag, asemănător cu MDMA-ul, un drog recreațional cunoscut drept Ecstasy. Însă nu îl comercializează, ci îl oferă gratuit populației, sub formă de mostre, pentru a-i familiariza pe oameni cu mirosul drogului, astfel încât aceștia să recunoască zonele în care se fabrică subtanța și să raporteze autorităților.

„Mirosul este cel mai important mod prin care cineva poate recunoaște un laborator de ecstasy”, a declarat Antoinette Doedens, reprezentant al autorităților. „De aceea vrem să împrăștiem mirosul în întreaga țară, astfel încât toată lumea să știe la ce să fie atentă”, a continuat aceasta.

Însă, pentru a nu-l folosit drept parfum, autoritățile îl oferă oamenilor sub formă de cartonașe parfumate, doar pentru a se familiariza cu mirosul.  

Foto: Captură YouTube

 

Inchide