FRIPTURĂ DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE

Publicat: 25 04. 2013, 14:43
Actualizat: 29 07. 2014, 23:40

FRIPTURA DE MIEL este preparatul-vedetă al Sărbătorilor de Pascale. FRIPTURA DE MIEL este unul dintre cele mai simple preparate pe care le puteți face din acest tip de carne. Modul de preparare al FRIPTURII DE MIEL are o complexitate redusă, iar pentru a fi servită aveți nevoie de foarte puțin timp.

Mai jos regăsiți o REȚETĂ DE PAȘTE pentru FRIPTURA DE MIEL.

Ingrediente pentru FRIPTURA DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE.

● 2 kilograme de carne de miel,

● 2-3 legături de ceapa verde,

● rozmarin,

● maghiran,

● 200 de mililitri de vin alb,

● 200 de mililitri de apă,

● sare,

● piper.

Mod de preparare a FRIPTURI DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE

Pentru a găti FRIPTURĂ DE MIEL, mai întâi trebuie să spălați bine carnea. Bucata de carne pe care ați cumpărat-o pentru a prepara FRIPTURA DE MIEL se lasă bucata întreagă. Nu se porționează, pentru că mielul este și așa prea fraged.

Apoi, condimentați cu sare și piper carnea pentru FRIPTURA DE MIEL și așezați-o într-o tavă. După aceea curățați ceapa și tăiați-o în bucățele de 2-3 centimetri și presărați peste carne. Apoi, adăugați puțin rozmarin și maghiran.

Pentru FRIPTURA DE MIEL – REȚETĂ DE PAȘTE trebuie să stropiți cu vin alb carnea de miel, după care adăugați o cană de apă și apoi băgați tava la cuptor, mai întâi la foc mic – preț de o oră, după care măriți focul ca să se rumenească frumos pe deasupra FRIPTURA DE PAȘTE.

Din când în când, deschideți cuptorul și stropiți FRIPTURA DE PAȘTE. Întoarceți carnea pe ambele părți să se rumenească.

Apoi, scoateți FRIPTURA DE MIEL din tavă, porționați-o și așezați-o pe un platou. Cu zeama care a rămas, se face un sos pentru FRIPTURA DE MIEL.

Strecurați ce a rămas în tavă, adăugam un pahar de apă, un pahar de vin alb și 2-3 linguri de bulion și este gata și sosul pentru FRIPTURA DE MIEL.

Sursă: PetitChef.ro