GALERIE FOTO. Un britanic și-a construit în grădină o replică a cabinei căpitanului de pe Titanic

Redactor:
Mihai Schiau
Un britanic și-a construit, în grădină, o replică a cabinei căpitanului și a sălii de mese de pe Titanic.

Un britanic și-a construit, în grădină, o replică a cabinei căpitanului și a sălii de mese de pe Titanic, scrie Daily Mail. John Siggins (60 de ani) a folosit piese de mobilier de pe vasul Olympic, „sora mai mică” a Titanicului.

Timp de 20 de ani, Siggins a colecționat piese de pe Olympic și Titanic, printre care mese, fotolii, fotografii, uniforme și veselă, iar un prieten i-a dat ideea să facă o replică a cabinei și a sălii de mese de pe Titanic.

Meniul original din seara scufundării Titanicului

În ultimii doi ani, Siggins și-a neglijat soția și cei doi copii și a stat mai mult în magazie, construind „Titanicul” în miniatură. „Aveam foarte mult lemn, iar un prieten a zis că îmi donează magazia lui, așa că mi-am dat seama imediat ce vreau să fac. Am construit totul în doi ani, la fel cât a durat și construcția Titanicului. Am terminat exact la timp pentru centenar (n.r. pe 15 aprilie se împlinesc o sută de ani de la scufundarea Titanicului)”, spune Siggins.

Bărbatul, care în prezent își pregătește creația pentru a fi prezentată la o expoziție din Southampton, spune că „Titanicul” în miniatură l-a costat doar câteva mii de lire sterline și nu se gândește să îl vândă.

Cât despre soția lui, Siggins spune că ea este cea mai puțin impresionată de creația lui. „Mă crede nebun, dar cred că s-a obișnuit cu mine, după 40 de ani de căsnicie”, conchide Siggins.

Olympic și Titanic

Magazia unde a fost construită replica Titanicului.

 

Inchide