Ireal cu câți lei se vinde acum, în 2022, măsuța lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu din reședința din Primăverii

Ireal cu câți lei se vinde acum, în 2022, măsuța lui Nicolae și a Elenei Ceaușescu din reședința din Primăverii
Publicat: 25/03/2022, 10:22
Actualizat: 25/03/2022, 10:31

O măsuță care a făcut parte din mobilierul soților Nicolae și Elena Ceaușescu în reședința din Primăverii a fost scoasă la vânzare. Aceasta vine însoțită de două scaune sculptate în lemn. 

„Masă ovală colecția Nicolae Ceaușescu, din Primăverii, cu două scaune identice sculptate în lemn. Blaturile sunt în stil brâncovenesc, în două nuanțe. Sunt recondiționate cu ceară. Piese de colecție. La această piesă primiți cadou un tablou semnat George Constantin sau Ilie Ardeleanu”, potrivit anunțului publicat pe site-ul OLX.

Conform sursei citate, obiectele de mobilier pot fi trimise în orice loc din țară, prin curier, iar pentru municipiul București și județele Prahova și Ilfov livrarea se face gratuit.

Pentru a avea această măsuță în casa dumneavoastră trebuie să plătiți nu mai puțin de 3.590 de lei.

Viața soților Ceaușescu naște interes pentru oameni chiar și la mai bine de 30 de ani de la moartea lor. Ce mâncau, cum erau mobilate locuințele în care stăteau sau ce mașini conduceau – sunt doar o parte dintre subiectele care atrage atenția publică.

Ce salariu avea Nicolae Ceaușescu. Suma încasată de dictator, dezvăluită de fostul ministru al Finanțelor

Petre Gigea, fost ministru de Finanțe în perioada comunistă, și consilier al lui Nicolae Ceaușescu, a dezvăluit ce salariu avea fostul dictator.

„Ceaușescu avea 12.000 de lei salariu și 3.000 de lei indemnizație de conducere, în total 15.000 de lei. Atât era ce lua el în plic. Erau cam 800 de dolari și era cel mai mic salariu din lume, de președinte. De la el porneau câte o mie în jos (…) Toată lumea câștiga în funcție de președinte.”, a dezvăluit recent Petre Gigea, fost ministru al Finanțelor înainte de 1989 și consilier al fostului dictator Nicolae Ceaușescu.

Petre Gigea a povestit și cum a intrat la Nicolae Ceaușescu în birou pentru a-i explica dictatorului că are cel mai mic salariu din lume, de președinte.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase