EXCLUSIV VIDEO | Dan Mutu, stăpânul mahalalelor lui Ceaușescu. Legenda lumii interlope are pe conștiință peste 500 de victime

Publicat: 16/02/2022, 09:00
Actualizat: 16/02/2022, 21:00

Unul dintre cei mai vestiți bătăuși de stradă din perioada comunistă, devenit o legendă a lumii interlope după ce a lăsat în urmă peste 500 de victime, a povestit, în EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL, despre luptele teribile de pe străzile Bucureștiului de dinainte de 1989. Acesta s-a liniștit abia în a doua parte a vieții, după ce s-a căsătorit cu fosta parteneră de trupă a Mădălinei Manole. Dan Mutu, așa cum era cunoscut în lumea „bulevardierilor” vremii, a vorbit, fără niciun fel de cenzură, atât despre aventurile sale, multe dintre ele sângeroase, cât și despre modul în care se organizau și trăiau borfașii României socialiste.

  • GÂNDUL va publica în trei părți povestea de viață a lui Dan Mutu, bătăușul legendar, ajuns spaima Bucureștiului în Epoca de Aur.
  • Dan Mutu mărturisește acum, la 72 de ani, cum a ajuns să-și trăiască mare parte din copilărie în mediul violent al școlilor de corecție, după ce a bătut o profesoară, când avea doar 11 ani.
  • ”Era legea junglei, trebuia să înveți să supraviețuiești”, spune Dan Mutu despre prima parte a vieții, trăită în cele mai cumplite școli de corecție din România comunistă.

Ajuns acum la respectabila vârstă de 72 de ani, nea Dan se confundă aproape perfect cu restul pensionarilor care se plimbă în Parcul Floreasca, din centrul Capitalei. Degetele strâmbe și monturile înfundate ale pumnilor amintesc, însă, de bătăile de altădată.

Prin mâinile noduroase ale legendarului Dan Mutu au trecut mulți interlopi faimoși, între care și Nicolae Duduianu, zis Pian: ”La Văcărești l-am «electrocutat»”.

Dan Mutu este singurul infractor de drept comun despre care s-a vorbit la postul de radio „România Liberă”, celebra voce a disidenței din perioada comunistă. S-a spus atunci că, dacă în România ar fi zece oameni ca el, ar fi destul pentru organizarea unei lovituri de stat.

S-a „specializat” în școlile de corecție

Pe numele său adevărat Dan Bara, fostul bătăuș a fost de acord să vorbească, în amănunt, despre cum era viața de pe timpul lui Ceaușescu.

Înzestrat cu o memorie uluitoare, acesta își amintește un adevărat fluviu de fapte și întâmplări, izvorâte dintr-un incident pe care l-a provocat la vârsta de 11 ani și care avea să-i marcheze, în mod decisiv, întreaga existență.

Supărat că profesoara de muzică l-a lăsat repetent, elevul Dan Bara și-a pus un ciorap pe cap, așa cum văzuse într-un film franțuzesc cu Alain Delon și a atacat-o pe femeie. Acest gest l-a trimis direct la reeducare în temutele școli de corecție, unde „s-a specializat”, așa cum îi place să spună.

După cei câțiva ani petrecuți la corecție, tânărul s-a întors acasă, în Floreasca, iar alte întâmplări, multe dintre ele neprevăzute, aveau să-l transforme într-una dintre legendele lumii interlope bucureștene.

Dan Mutu estimează că, dintr-un singur pumn, a lăsat fără cunoștință peste 500 de oameni, dintre care unul a și murit. Alți opt au fost internați cu maxilarele fracturate. Pentru că era cunoscut și temut de toți pungașii, ajunsese să fie poreclit „Împăratul”, lucru care atrăsese inclusiv atenția fostei Securități.

Întreaga poveste din perioada comunistă, în care bătăușii erau considerați jupânii bulevardelor, o puteți vedea integral, necosmetizată și neîndulcită, în fața camerei, de Dan Mutu, care, din copilul ”golănaș”, a ajuns în istorisirile tuturor celor care au trăit pe străzile pline de pungași, cu violențe la ordinea zile, în comunismul lui Ceaușescu.

Gândul va publica joi a doua parte a poveștii lui Dan Mutu, pe site-ul Gândul, pe Facebook și YouTube.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce înseamnă ca Ucraina să piardă războiul cu Rusia. Trei scenarii
Anunțul făcut de Lavinia Pîrva după 7 ani de mariaj cu Ștefan Bănică Jr.: ”Întotdeauna...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
BREAKING NEWS | A murit celebrul transgender Naomi
Cum se menține în formă Romanița Iovan la 59 de ani. SECRETELE ei: ce consumă...
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone...
Adio, doamnă! Vestea morții ei a picat ca un trăsnet
Ce a făcut Mădălin Paul Păduran cu câteva ore înainte de accident! Dezvăluirile făcute de...
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu SATELIȚII lui ELON MUSK! De ce NU trebuie lăsați să...
Decizie pentru toți cei care au TELEFOANE mobile. Ordinul de la UE a devenit deja...
Câinii și pisicile vă pot ucide. Alertă pentru proprietarii de animale
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
"A scos o canistră şi a turnat pe el". Cine este bărbatul care și-a dat...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Schimbările climatice ar crește numărul de AVC-uri