Jaf de câteva mii de lire sterline. Victima este un cunoscut bucătar

Publicat: 15 10. 2015, 16:53

Hoții au pătruns în vila celebrului maestru bucătar britanic prin garaj, iar apoi au intrat în subsolul reședinței. Jamie Oliver a fost anunțat în legătură cu această spargere de un vecin, care a remarcat că una dintre ușile de acces în vilă fusese lăsată deschisă, la începutul acestei luni.

Poliția examinează în prezent imaginile surprinse de camerele de supraveghere pentru a încerca să îi identifice pe hoți, care au comis acest jaf după ce au aflat că Jamie Oliver și familia sa urmează să se mute în altă casă.

Se crede că hoții au spart această vilă, evaluată la 7 milioane de lire sterline, pentru a fura mai multe aparate și dispozitive electrice.

Jamie Oliver, în vârstă de 40 de ani, soția sa, Jools, și cei patru copii ai cuplului se aflau în casa lor de la țară, în comitatul Essex, în momentul producerii jafului.

Familia Oliver este pe punctul de a se muta într-o casă mai mare, în cartierul exclusivist Hampstead. Noua proprietate, estimată la 10 milioane de lire sterline, include o vilă ce datează din secolul al XVII-lea, cu opt dormitoare, dar și o grădină impresionantă.

În prezent, mai multe echipe de muncitori lucrează la renovarea acestei proprietăți, înainte ca familia Oliver să poată să se mute.

Poliția britanică este de părere că jaful a fost comis pe 2 octombrie, în jurul orei locale 21.00.

Jamie Oliver are o avere estimată la 180 de milioane de lire sterline.

Maestrul bucătar britanic Jamie Oliver a început să gătească în localul părinților săi, The Cricketers, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani și foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele Neal Street și River Cafe.

În 2002, el a deschis restaurantul Fifteen în Londra și fundația de caritate asociată, The Fifteen Foundation, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-șefi. În momentul de față, mai sunt încă trei restaurante Fifteen în lume, la Cornwall, Amsterdam și Melbourne, ulterior Jamie deschizând și un lanț de restaurante centrale în Regatul Unit, care se numesc Jamie’s Italian.

Restaurantele lui Jamie Oliver s-au înmulțit în ultimii ani, pe măsură ce renumitul maestru bucătar s-a folosit de celebritatea sa pentru a promova campanii ce militează pentru o mai bună alimentație a elevilor în școli și pentru angajarea tinerilor în industria alimentară.

Chestiunile ecologice au ocupat un loc proeminent printre interesele sale. Cartea lui de rețete culinare de criză, care îi învață pe cititori cum să evite să irosească alimentele, a fost promovată de campania Love Food Hate Waste, finanțată din fonduri guvernamentale, iar restaurantele sale își afirmă angajamentul față de cauza reciclării.

În ultimii ani, Jamie Oliver a pledat pentru introducerea educației alimentare ca materie de studiu în școli. Recent, acesta a lansat un documentar care promovează un „război absolut” împotriva zahărului și a îndulcitorilor artificiali, însă demersul său a fost criticat de unii dintre colegii săi de breaslă.