Lupita Nyong’o și Scarlett Johansson ar putea juca în filmul „Cartea junglei”

Lupita Nyong'o și Scarlett Johansson ar putea juca în filmul Cartea junglei
Publicat: 24/04/2014, 16:45
Actualizat: 25/03/2019, 21:06

Lupita Nyong’o se află în faza finală a negocierilor pentru a fi distribuită în rolul lupoaicei Rakcha, ce îl adoptă pe Mowgli, în această ecranizare a cunoscutei cărți pentru copii, scrisă de Rudyard Kipling.

Filmul este conceput ca un proiect hibrid între live-action și imagini generate pe computer.

Totodată, Scarlett Johansson se află într-un stadiu preliminar al negocierilor pentru a asigura vocea personajului Kaa, pitonul care hipnotizează celelalte animale, iar apoi le mănâncă. Pitonul Kaa este al doilea personaj negativ ca importanță din film, după tigrul canibal, a cărui voce va fi asigurată de actorul Idris Elba – colegul de distribuție al Lupitei Nyong’o în filmul „12 ani de sclavie”, de Steve McQueen.

Rolul lui Mowgli nu a fost încă atribuit.

Scenariul pentru această ecranizare a „Cărții junglei” a fost scris de Justin Marks, iar Jon Favreau va fi și producător, alături de Brigham Taylor.

Data de lansare a filmului este prevăzută pentru 9 octombrie 2015.

Această adaptare cinematografică va concura cu alt proiect similar – o ecranizare live-action a „Cărții junglei” produsă de studiourile Warner Bros., ce va fi regizată de actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din francizele „Stăpânul inelelor” și „Hobbitul”.

De asemenea, regizorul Ron Howard, care, în prezent, lucrează la adaptarea pentru marele ecran a celui mai recent roman al lui Dan Brown, „Inferno”, și-a anunțat intenția de a regiza și produce pentru compania Warner Bros. o nouă ecranizare a celebrului volum pentru copii.

Pentru Lupita Nyong’o, rolul lupoaicei Rakcha va fi primul după cel al sclavei Patsy, din filmul „12 ani de sclavie”, care i-a adus în acest an premiul Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. Lupita Nyong’o, în vârstă de 31 de ani, s-a născut în Mexic și a crescut în Kenya, absolvind Facultatea de actorie de la Universitatea Yale. Actrița a jucat în serialul „Shuga”, realizat de MTV, și a debutat în lungmetraj cu rolul din „12 ani de sclavie”.

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul „Îmblânzitorul de cai”. A colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentați regizori din industria filmului, precum frații Joel și Ethan Coen, Brian de Palma și Christopher Nolan. Succesul mondial obținut de „Rătăciți printre cuvinte/ Lost in translation”, de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA și i-a relevat talentul artistic în fața lumii întregi, ajutând-o să devină apoi „muza” lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele „Match Point”, „Bomba zilei/ Scoop” și „Vicky Cristina Barcelona”.

A devenit o actriță de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur și a câștigat un premiu Tony pentru evoluția sa din piesa de pe Broadway „A View from a Bridge”. S-a remarcat în pelicule precum „Fata cu cercel de perlă”, „Cântec de iubire”, „Jurnalul unei dădace” și „Cealaltă moștenitoare Boleyn”. În ultimii ani, actrița americană a apărut și în filme de acțiune, interpretând personajul Black Widow din filmele „Răzbunătorii”/”The Avengers”, „Iron Man 2” și „Captain America: The Winter Soldier/ Căpitanul America: Războinicul iernii”. În prezent, Scarlett Johansson filmează pentru „Avengers: Age of Ultron” și va apărea și în thrillerul „Lucy”, regizat de Luc Besson, care va fi lansat pe 8 august.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase