Mark Zuckerberg: „Facebook se va opune oricărei legi care va dăuna Internetului”

Redactor:
Laura Holban
Mark Zuckerberg: „Facebook se va opune oricărei legi care va dăuna Internetului”
Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a postat pe profilul său următorul mesaj: "Internetul este cea mai puternică unealtă pe care o folosim în a crea o lume mai deschisă și mai interconectată"

Ieri, deși majoritatea site-urilor populare au devenit inactive sau parțial accesibile ca formă de protest împotriva legii anti-piraterie SOPA (Stop Online Piracy Act), rețelele de socializare Facebook și Twitter au rămas de cealaltă parte. În ciuda faptului că site-ul a funcționat fără nicio problemă ieri, fondatorul Facebook – Mark Zuckerberg – a explicat cum compania sa se află printre protestatari, scrie Huffington Post.

Wikipedia, Reddit, Google și Twitpic sunt doar câteva dintre numele site-urilor care s-au alăturat protestului împotriva legilor SOPA și PIPA, blocând accesul la pagini sau doar la anumite secțiuni de conținut. Facebook a participat doar moral la acest protest, site-ul fiind doar parțial cenzurat de către acei utilizatori care au dorit să se manifeste împotriva acestei legi blocându-și pentru o zi accesul la informații și fotografii.

Mark Zuckerberg, CEO Facebook, a postat pe profilul său următorul mesaj: „Internetul este cea mai puternică unealtă pe care o folosim în a crea o lume mai deschisă și mai interconectată. Nu putem lăsa ca aceste legi prost gândite să stea în calea dezvoltării Internetului. Facebook se opune legilor SOPA și PIPA și va continua să se opună oricărei legi care va dăuna Internetului. Lumea are nevoie în prezent de lideri politici care sunt pro-Internet. Am colaborat și discutat cu acești indivizi în ultimele luni în speranța că vom găsi alternative bune la aceste propuneri. Vă încurajez să vă informați în această privință și să vorbiți cu congresmenii și să îi convingeți să fie pro-Internet”. Cu această ocazie, Zuckerberg a povestit cum s-a folosit de această zi de protest pentru a folosi Twitterul, prima dată în aproape trei ani.

Dick Costolo, CEO Twitter, a explicat și el lipsa de reacție a rețelei de microblogging. „Este nebunesc să închizi o multinațională ca reacție la o singură politică adoptată la nivel național”, a postat acesta pe propriul profil. În luna noiembrie, Facebook, Twitter, Google, Yahoo, eBay, Zynga și Huffington Post și-au exprimat poziția împotriva acestei legi pe o întreagă pagină din The New York Times.

Inchide