Masca de banane și miere hidratează părul

Redactor:
Mădălina Chițu
Masca de banane și miere hidratează părul
Temperaturile scăzute, acoperirea capului, vântul tăios și intemperiile specifice iernii sunt factori care agresează firul de păr

Temperaturile scăzute, acoperirea capului, vântul tăios șiintemperiile specifice iernii sunt factori care agresează firul depăr. Medicii dermatologi spun că folosirea föhnului și a plăcii deîndreptat părul accelerează deteriorarea podoabei capilare. Înplus, vârfurile firelor de păr se despică destul de repede înaceastă perioadă a anului, astfel că se recomandă să le tăiem înfiecare lună.

Pentru ca firele de păr să nu se despice sau electrizeze,specialiștii recomandă o mască pe bază de banane și miere. Pentru arealiza acest tratament, aveți nevoie de o banană coaptă, douălinguri de iaurt, două linguri de germeni de grâu, un sfert delinguriță de lecitină, o lingură de miere de albine și douălin­guri de lapte.

Toate aceste ingrediente se amestecă cu mixerul până se obțineun melanj uniform ce se aplică pe părul spălat și șters înprealabil. Masca se lasă să acționeze timp de o oră, după carepărul se clătește cu apă din abundență. Părul va deveni mătăsos șiușor de descurcat. Pentru persoanele care au părul vopsit sauuscat, experții recomandă o mască intens hidratantă, care are rolulde a reface structura proteică a podoabei capilare. Astfel, esteindicat să amestecăm două lingurițe de ulei de ricin, douălingurițe de ulei de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, 10picături de vitamina A, o fiolă de vitamina E, un gălbenuș de ou șidouă linguri de miere. Mixtura obținută se aplică pe lungimeafirelor de păr și este lăsată să acționeze timp de 30 de minute,după care se clătește cu apă călduță. Pe lângă toate produsele deîngrijire externă, precum măștile, balsamurile, șampoanelespeciale, uleiurile revigorante, dieta echilibrată și bogată înminerale, în special în zinc și magneziu, va contribui eficient laprotejarea părului în perioada sezonului rece.

Inchide