McDonald’s, răspunsul la întrebarea: „De ce nu se strică hamburgerii?” Ce recunoaște lanțul fast-food

Publicat: 26 04. 2013, 14:16
Actualizat: 29 07. 2014, 17:48

McDonald’s a oferit un răspuns oficial, după ce în ultimele zile pe internet a început să circule o știre despre un hamburger păstrat intact timp de 14 ani, scrie Business Insider.

Un bărbat din Utah (SUA) susține că a cumpărat un hamburger de la McDonald’s în 1999, iar acesta s-a păstrat aproape intact timp de 14 ani, dispărând doar murăturile.

„Realitatea este că hamburgerii, cartofii prăjiți și puiul de la McDonald’s sunt ca orice altă mâncare: putrezesc dacă sunt ținute în anumite condiții de umiditate sau căldură. Dacă una dintre aceste condiții este îndepărtată, microbii nu se mai dezvoltă și nu mai cauzează putrefacția. În exemplul cu hamburgerul, trebuie spus că acesta pierde apă atât în timpul preparării, cât și ulterior, dacă este lăsat la temperatura camerei. Practic, hamburgerul pur și simplu se usucă, nu putrezește. Dacă ai încerca același experiment cu un hamburger cu o consistență similară celui de la McDonald’s, ai obține aceleași rezultate”, a explicat dr. Keith Warriner din partea McDonald’s Canada.

Business Insider scrie că un blog de gătit din SUA a încercat un experiment similar și cu hamburgeri de la alte restaurante în afară de McDonald’s, iar rezultatele au fost similare.