Rodica Culcer a fost înlocuită la conducerea Știrilor TVR cu Anca Lăzărescu

Rodica Culcer a fost înlocuită la conducerea Știrilor TVR cu Anca Lăzărescu
Publicat: 23/04/2012, 19:36
Actualizat: 30/03/2019, 13:25

Rodica Culcer a fost înlocuită la conducerea Direcției Emisiuni Informative și Sport (DEIS) din TVR cu Anca Lăzărescu, actualul director al Departamentului Emisiuni informative din cadrul DEIS, a declarat pentru MEDIAFAX Alexandru Lăzescu, șeful TVR.

Alexandru Lăzescu, președinte-director general al Televiziunii Române, a precizat că, miercuri, a pus în aplicare hotărârea Consiliului de Administrație, care prevede încetarea contractului de director interimar al Direcției Emisiuni Informative și Sport (DEIS) al Rodicăi Culcer.

„Eu mi-am păstrat rezervele față de legalitatea hotărârii luate marți de Consiliul de Administrație și am cerut în cursul zilei de astăzi mai multe opinii. Dar eu sunt obligat să pun în aplicare hotărârea Consliliului de Administrație”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alexandru Lăzescu.

El a precizat că noul director interimar al Direcției Emisiuni Informative și Sport este Anca Lăzărescu, care ocupă și funcția de director al Departamantului Emisiuni Informative din cadrul Direcției Emisiuni Informative și Sport din TVR.

Anca Lăzărescu va ocupa interimar conducerea DEIS până la ocuparea prin concurs a postului de director al acestei direcții. „Concursul va fi anunțat zilele următoare”, a mai spus Alexandru Lăzescu.

Rodica Culcer a împlinit vârsta legală de pensionare pe 30 mai 2011, iar contractul acesteia cu TVR a fost valabil până la 30 iunie 2011. Rodica Culcer a depus, pe 29 iunie, o cerere de reangajare prin cumul cu pensia, care i-a fost aprobată de conducerea TVR, iar de la 1 iulie ea a fost reîncadrată pe un post de execuție, îndeplinind, prin delegare, atribuțiile de director al Știrilor TVR, până la ocuparea prin concurs a acestui post.

Anca Lăzărescu este director al Departamentului Emisiuni informative din cadrul DEIS din noiembrie 2010, după ce a câștigat un concurs organizat de Televiziunea Română.

Consiliul de Administrație al TVR a votat, marți, din nou, încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Știrile TVR, însă unii membri ai CA, printre care și Ada Meseșan, spun că votul este „nul”, ca și cel dat cu două săptămâni în urmă.

Anne Jugănaru, propusă în CA al TVR de PSD, a declarat pentru MEDIAFAX că în ședința CA de marți „s-a votat încetarea contractului de director interimar la Direcția Emisiuni Informative și Sport al doamnei Rodica Culcer, începând cu data de astăzi”. Ea a precizat că votul a fost de 8 la 5 în favoarea acestei decizii. Ea a precizat că CA al TVR a mai votat marți organizarea concursului pentru ocuparea „cât mai rapid” a postului de director al Știrilor TVR. Totodată, Anne Jugănaru a mai spus că a fost necesar un al doilea vot al CA al TVR, pentru încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Știrile TVR, din cauză că hotărârea CA din 18 ianuarie, care viza același lucru, nu a fost pusă în aplicare de Alexandru Lăzescu.

De cealaltă parte, Ada Meseșan, propusă în CA al TVR de PDL, a declarat pentru MEDIAFAX că „începând de astăzi în mod evident PSD a început epurarea politică în TVR”. „Proba a ceea ce spun este declarația șefului PSD, Victor Ponta, care a ieșit public și a anunțat că directorul știrilor TVR a fost demisă de CA. Acest lucru se întâmpla în timp ce ședința CA era în plină desfășurare. Din punct de vedere juridic și conform legii 41/ 1994 (articolul 27) votul de astăzi impus cu forța de PSD-PNL și alți reprezentanți politici în CA este la fel de nul ca și cel dat cu două săptămâni în urmă. Referitor la votul impus politic cu două săptămâni în urmă, Direcția juridică a TVR, precum și casa de avocatură, partener al TVR, au prezentat astăzi, în ședința CA, punctul lor de vedere referitor la acest tip de vot, respectiv «Este nul»”, a spus Ada Meseșan. „Votul a fost de 5 împotriva demiterii directorului de la Știri, 8 votând pentru demitere”, a mai spus Ada Meseșan. „Aceiași membri ai CA care au votat pentru o execuție politică, au respins din nou, categoric, restructurarea TVR. TVR are un deficit de 100 de milioane de euro”, a subliniat Ada Meseșan.

Consiliul de Administrație al TVR a votat, și în 18 ianuarie, încetarea mandatului prin care Rodica Culcer a fost delegată să conducă Știrile TVR, însă unii membri ai CA, printre care și Ada Meseșan, au spus atunci că reprezentanții PSD în consiliu „au forțat un vot, care juridic și legal este nul de drept”.

La momentul respectiv, reprezentanții TVR au transmis, într-un comunicat remis miercuri MEDIAFAX, că hotărârea CA de încetare a mandatului Rodicăi Culcer la conducerea Știrilor TVR va fi supusă unei analize juridice, întrucât aprobarea „angajării și concedierii personalului societății” este atribuția exclusivă a directorului general al TVR.

De asemenea, Rodica Culcer a declarat în 18 ianurie, pentru MEDIAFAX, referitor la hotărârea CA de încetare a mandatului său la conducerea Știrilor TVR, că membrii CA nu au nicio atribuție în privința angajaților Televiziunii Române, potrivit legii de funcționare a instituției.

Ulterior, TVR a anulat concursul deja demarat pentru ocuparea postului de director al Direcției Emisiuni Informative și Sport, pentru că etapa finală a competiției (interviul) – care ar fi trebuit să se desfășoare în 19 ianuarie – nu s-a putut ține, au declarat, la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX reprezentanții Televiziunii Publice. Potrivit acestora, conducerea TVR va scoate din nou la concurs postul de director al Direcției Emisiuni Informative și Sport.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Ficatul mărit nu doare, însă transmite câteva semne subtile. Nu ignora aceste simptome
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Moment tulburător! Laurențiu Reghecampf jr. a început să plângă când Anamaria Prodan vorbea de divorțul...
Unde e mai ieftin la Lidl, în România sau Ungaria? Descoperirea incredibilă făcută de vecinii...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Care este motivul pentru care mașinile folosesc un sistem electric de 12 volți?
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Cum a avut loc accidentul în care Alec Baldwin a ucis-o pe Halyna Hutchins. Relatarea...
Raed Arafat, ANUNȚ HALUCINANT despre persoanele nevaccinate
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
O româncă a rămas fără banii din cont într-o singură zi. Avea 40.000 de euro,...
Șoc pentru consumatorii de energie și gaz din România: s-au îngrozit când au primit acest...
Accesul în MAGAZINELE NEALIMENTARE permis doar PERSOANELOR VACCINATE
Secretul din spatele succesului „Așii Amanetului”. Ce avere avea „Bătrânul” înainte să moară
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă... O dispariție fulgerătoare
Doliu imens în PSD! S-a stins la spital. Veste tragică pe scena politică
Sute de mii de români vor fi în PERICOL în următoarele săptămâni. SCHIMĂRI MAJORE
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021