Șase alimente care au fost inventate din greșeală

Publicat: 30 10. 2017, 13:54

Berea

Berea a fost inventată acum 12.000 de ani de către comunități rurale care trăiau pe teritoriul actualului stat Iran. Potrivit istoricilor, fermentarea cerealelor în urma căreia a rezultat berea, nu a fost decât un accident fericit. Dovadă stau vasele antice pe suprafața cărora arheologii au descoperit urme de cereale fermentate.

Berea a fost foarte apreciată de egipteni care o aromatizau cu ulei de măsline, curmale sau alte ingrediente exotice. Berea așa cum o știm noi astăzi a început să fie produsă de călugări în Evul Mediu.

Chipsurile

Chipsurile au fost inventate de un bucătar nervos, potrivit Christian Science Monitor. Chef George Crum, de la un hotel din New York, a fost foarte supărat când un client a întors porția de cartofi prăjiți la bucătărie motivând că sunt prea groși, prea cruzi și fără gust. Atunci, bucătarul a hotărât să-i dea o lecție și a pregătit niște cartofi foarte, foarte subțiri, aproape i-a ars și le-a pus sare cât să nu mai spună clientul că nu au gust. De data această clientul chiar a apreciat cartofii, ba chiar le-a recomandar și altora și așa au apărut chipsurile.

Fulgii de porumb

Frații William și John Kellogg sunt cei cărora trebuie să le mulțumim pentru fulgii de porumb. La sfârșitul secolului al XIX-lea ei lucrau la in centru de sănătate care promova vegetarianismul și căutau o soluție pentru a înlocui pâinea. Au fiert niște grâu, din care au făcut o pastă care s-a rupt în bucăți mici atunci când au băgat-o la cuptor. Au hotărât să folosească mălai în loc de grâu și așa au fost inventați fulgii de porumb.

Citește continuarea pe Gustarte!