Te-ai urca în așa ceva? Rollercoasterul din care „pasagerii de probă” s-au întors fără mâini și picioare

Redactor:
Laura Holban
Investitorii parcului de distracții Thorpe din Marea Britanie s-au trezit cu o surpriză neplăcută: la cursa de testare a rollercoasterului de circa 24 de milioane de euro, unii dintre manechini s-au întors fără mâini și fără picioare.

Dezvoltatorii parcului de distracții Thorpe din Marea Britanie au avut parte de o surpriză neplăcută la cursa de testare a rollercoasterului de circa 24 de milioane de euro. Unele dintre manechinele folosite au rămas fără mâini și fără picioare. Oficialii au declarat că este necesar să se ia „măsuri drastice” după ce manechinele au fost „rănite considerabil”, scrie Daily Mail.

Foto: Daily Mail

Rollercoasterul, numit „The Swarm” („furnicarul”), a fost conceput pentru a-i duce pe amatorii de senzații tari „până la cer”. Reprezentanții parcului de distracții susțin că în cadrul probei s-au forțat limitele acestui rollercoaster pentru a le oferi viitorilor clienți o experiență „extremă”.

Foto: Daily Mail

Cursa „The Swarm” le oferă o experiență completă amatorilor de viteză și de senzații tari, purtându-i cu o viteză de 100 km/h pe lângă o machetă în mărime naturală a unei biserici, a unei epave de avion și a unui elicopter. De fapt, chiar în preajma bisericii s-au accidentat manechinele, în timpul cursei-test, unul dintre pereții acesteia aflându-se mult prea aproape de rollercoaster.

După cursa-test, dezvoltatorii susțin că au luat toate măsurile de siguranță care se impuneau, iar rollercoasterul va fi deschis oficial pe 15 martie.

O echipă de intervenție a fost dusă să revizuiască cursa, iar după o săptămână de reparații, investitorii sunt mulțumiți cu măsurile de siguranță asigurate acum. S-a modificat macheta bisericii pentru a se evita viitoare astfel de accidente odată cu deschiderea oficială a cursei, pe 15 martie.

„Am lucrat la această cursă timp de doi ani și am împins limitele la maximum pentru că „extrem” este cuvântul descrie ceea ce vrem să le oferim clienților noștri”, a declarat Mike Vallis, unul dintre directorii parcului de distracții. „Testarea cursei este absolut crucială atunci când vrei să asiguri distracția absolută și colaborăm cu cele mai bune echipe din lume pentru a asigura standarde absolute. Dacă asta presupune să remodelăm biserica, a cărei construcții a durat un an, atunci așa să fie”, a explicat Vallis.

Inchide