Teorie FASCINANTĂ: Un mare erou al Războiului de Independență American a fost mai degrabă femeie sau intersex

Teorie FASCINANTĂ: Un mare erou al Războiului de Independență American a fost mai degrabă femeie sau intersex
Publicat: 06/04/2019, 20:14

Pulaski, un personaj important în istoria comunității polonezo-americane, este posibil să fi fost o femeie care a trăit ca un bărbat sau intersex, adică o persoană al cărui corp nu se încadrează în definițiile standard pentru bărbat și femeie.

Polonezul, care a murit luptând pentru libertatea coloniilor din America de Nord, este personajul principal al documentarului „The General Was Female?”, realizat de Smithsonian Channel.

Potrivit cercetătorilor, un element care diferă semnificativ la femei și bărbați în sistemul osos este pelvisul. La femeie, cavitatea pelvină are o formă mai ovală, potrivit Virginiei Hutton Estabrook, profesor de antropologie la Georgia Southern University. La bărbați are o formă de inimă. La Pulaski, pelvisul arăta ca la o femeie, potrivit ei. La fel și oasele faciale.

Echipa lui Estabrook nu este prima care a bănuit că generalul nu a fost bărbat, potrivit NBC News. Și alții au suspectat acest lucru după ce scheletul a fost extras din monumentul Pulaski din Savannah, Georgia.

Totuși, este mai plauzibilă teoria că generalul era intersex. Pulaski avea suficienți hormoni masculini în corp, deoarece avea barbă pe față și început de chelie. Mai mult, la naștere a fost înregistrat ca bărbat.

În ceea ce privește viața amoroasă a generalului, se știe că a avut o relație apropiată cu o femeie, care ulterior s-a căsătorit cu un prinț polonez. Nu se știe exact dacă a avut și alte relații.

Născut în 1745, Pulaski era un membru al nobilimii poloneze și un cavaler talentat care a luptat împotriva rușilor. A fugit la Paris când s-a descoperit că făcea parte dintr-o conspirație care încerca detronarea regelui marionetă pus de ruși pe tronul Poloniei. Acolo, Pulaski l-a cunoscut pe Benjamin Franklin, care avea să devină unul dintre părinții fondatori ai Statelor Unite. Acesta l-a ajutat pe tânărul ofițer să se alăture armatei lui George Washington.

Pulaski a murit în 1779 la vârsta de doar 34 de ani, după ce a fost rănit mortal într-o bătălie. Mai târziu, polonezul a fost numit „părintele cavaleriei americane”.