Un farmacist american despre efectele medicamentelor: „Îți seacă organismul de vitamine și te îmbolnăvesc”

Redactor:
Mădălina Chițu
Un farmacist american despre efectele medicamentelor: „Îți seacă organismul de vitamine și te îmbolnăvesc”
Tratamentele medicamentoase nu sunt lipsite de efecte secundare, ele putând duce la apariția unor afecțiuni mai grave decât cele tratate

Medicamentele au rolul de a ameliora și chiar trata anumiteafecțiuni care crează o stare de disconfort sau care îți pun viațaîn pericol. Cu toate acestea, tratamentele medicamentoase nu suntlipsite de efecte secundare, ele putând duce la apariția unorafecțiuni mai grave decât cele tratate, după cum susținefarmacistul Suzy Cohen, în cartea „Drug Muggers: Which MedicationsAre Robbing Your Body Of Essential Nutrients”, informează Daily Mail.

Potrivit specialistului, unul dintre cele mai des întâlniteefecte adverse ale pastilelor este acela că seacă organismul devitamine și minerale. „Există posibilitatea ca acest efect să nuapară imediat sau pe parcursul tratamentului. Semnele uneideficiențe de vitame și minerale pot apărea după luni sau chiar anide la terminarea terapeiei medicamentoase”, spune Cohen.
Farmacista susține că deficiențele de substanțe nutritive provocatede medicamente nu pot fi compensate doar printr-o dietă bogată înfructe și legume, alimente care abundă în vitamine și minerale.Potrivit acesteia, soluția ar consta în suplimente alimentare.”Unele pot interacționa cu tratamentul pe care îl urmați, iar altenu. Pentru a preveni apariția complicațiilor, cel mai bine este săcereți sfatul medicului curant sau a unui nutriționist, deoarece eisunt cei mai în măsură pentru a vă spune care dintre acestecombinații sunt permise”, menționează Suzy Cohen.

● Statinele folosite la reglarea colesteroluluiblochează producția de coenzima Q10. Aceasta este o substanțălipo-solubilă cu caracteristici de vitamină, prezentă în fiecarecelulă a organismului și îndeplinește două funcții majore: cea deproducere de energie și cea de antioxidant, potrivit cercetătoriichinezi de la Spitalul Renmin. La rândul lor, și specialiștiibritanici au constatat că statinele pot provoca tulburări alesomnului, pierderi de memorie, disfuncții sexuale, depresie și oboală rară de plămâni, care devine letală dacă nu este tratată latimp. Pentru a preveni efectele secundare, farmacista recomandăsuplimente de coenzima Q10 sau cele pe bază de vitamina D, care aurolul de a proteja organismul în urma unui astfel de tratament.

● Antibioticele au rolul de a distrugebacteriile din organism. Din păcate acest tip de tratamentdeteriorează și bacteriile sănătoase din corp, printre care și cearesponsabilă de sintetizarea vitaminei B de către organism. Aceastăvitamină este responsabilă de buna funcționare a inimii și desănătatea masei musculară, osoase și de cea a sistemului nervos.Persoanele care urmează un astfel de tratament pe o perioadă mailungă de timp prezintă un risc crescut de a se confrunta cu bolicardiovasculare, cu probleme ale articulațiilor, de a acuza durerimusculare și de a se îmbolnăvi de cancer. Farmacista Suzy Cohenspune că persoanele care iau antibiotice trebuie să urmeze și untratament cu suplimente pe bază de vitamina B7, cunoscută și subnumele de colină.

● Medicamentele care calmează durerile, precumcele care conțin ibuprohen sau aspirină, nu mai permit organismuluisă asimileze fier, mineral esențial organismului în lupta împotrivaradicalilor liberi, răspunzători de grăbirea procesului deîmbătrânire, asociat de multe ori declanșării unor boli grave. Înplus, acest mineral ia parte la formarea hemoglobinei, caretransportă oxigen de la plămâni și se întoarce cu dioxid de carbon.Printre efectele adverse care pot apărea în urma tratamentelor cuanalgezice se numără apariția bolilor de inimă, depresie și anemie.Pentru a preveni aceste afecțiuni se recomandă suplimente pe bazăde acid folic care trebuie luate de două ori pe zi sau suplimentepe bază de fier care trebuie luate zilnic timp de trei luni.

● Tratamentele pentru scăderea tensiuniiarteriale sunt responsabile de scăderea apetitului sexual.Specialista în farmacologie spune că aceste medicamnte pot duce șila apariția afecțiunilor de prostată, încetinesc procesul devindecare a rănilor și pot duce la căderea părului. Medicamentelepentru tensiune scad nivelul de zinc din organsim, mineral ce ajutăîn procesul de reproducere și alăptare. Pentru a evita acesteefecte se recomandă între 15 și 25 de miligrame de zinc pe zi.

● Medicamentele pentru diabet pot duce laapariția anemiei, a crampelor musculare, a pierderilor de memorie,la afecțiuni ale inimii și la instalarea stărilor de oboseală.Studiile de specialitatea au arătat că acest tip de tratament esteresponsabil de scăderea nivelului de vitamina B12 din organism șide cea a coenzimei Q10. Suzy Cohen spun că persoanele care iaumedicamente pentru diabet ar trebui să ia între 50 și 200 demiligrame de coenzima Q10 de două ori pe zi și suplimente pe bazăde vitamina B12.

BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Mia Khalifa și-a găsit job. Cum s-a pozat de data aceasta actrița XXX și ce...
Armata a ieșit în stradă. Numărul infectaților a crescut alarmant
FOTO. Cele mai fierbinţi imagini cu Andra! Lipsită de inhibiţii, ea şi-a lăsat formele la...
Ce e pe cale să se întâmple cu pensiile românilor. Decizie importantă, azi, în Parlament
Demisie în Cehia pe fondul creşterii cazurilor de coronavirus. „Este obosit, dezgustat de politică şi...
BOMBĂ în televiziune! Dan Capatos, scos de pe Antena 1! Chiar prezentatorul a făcut anunțul
Un milionar și-a testat iubita! A anunțat-o că a rămas fara niciun ban! Reacția ei...
A ridicat DRONA să cerceteze o zonă. Când s-a uitat pe filmare a rămas PERPLEX
Andreea Marin, ipostază unică alături de Violeta și Radu! Frații Bănică au atras toate privirile....
ANM îi avertizează pe români! Va fi prăpăd în următoarele zile
Nelu Tătaru anunţă când vom scăpa de coronavirus
Alimentul-minune care „repară” ficatul bolnav. TOP 13 alimente în dieta pentru un ficat sănătos
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Compania care schimbă toată piaţa auto. Cum arată maşina creată de ei, care sperie toţi...
×
GÂNDUL LIVE 22.09.2020

Urmăriți GÂNDUL LIVEAu avut o nuntă cu peripeții. Autoritățile locale din Cluj-Napoca au ridicat mașina parcată neregulamentar de doi tineri căsătoriți. După nuntă, mirii se opriseră pentru zece minute să facă poze în parc. Astfel, mireasa a avut parte de o surpriză neplăcută: a privit neputincioasă cum i se ridică automobilul https://www.gandul.ro/19507743Călin Popescu Tăriceanu și Dragoș Bucurenci, printre invitații Emmei Zeicescu

Publicată de Gandul pe Marţi, 22 septembrie 2020
Gândul LIVE!
Inchide