Baronul Lamborghini calcă în picioare Justiția / Iulian Dumitrescu și-a lansat candidatura la ”locul crimei”, fără boșii PNL, dar cu Poliția la ușă

Publicat: 10/05/2024, 19:50
Actualizat: 10/05/2024, 23:28

Baronul de Prahova, Iulian Dumitrescu, încalcă măsura controlului judiciar și organizează un „eveniment privat” de natură electorală chiar în sediul Consiliului Județean. 

Iulian Dumitrescu și-a convocat primarii în sala Consiliului Județean și a dat ordine ferme privind restricționarea accesului în clădire, la evenimentul în care și-a lansat candidatura pentru un nou mandat, fără acordul conducerii PNL.

Zeci de persoane s-au înghesuit să intre la evenimentul care a început la ora 17.00. O parte a presei s-a trezit cu ușa trântită în nas. Baronul a ridicat din umeri, întrebat de ce ține jurnaliștii afară. „Întrebați-i pe cei care v-au dat afară”, i-a răspuns Dumitrescu unui reporter din presa locală.

O explicație „elaborată” a venit din partea fostei șefe a Camerei Deputaților, Roberta Anastase: Este un eveniment privat, a spus deputata liberală.

Printre invitații „de seamă” ai evenimentului privat a fost Vlad Oprea, primarul miliardar din Sinaia, care „încasează pe toate căile, în plic, în natură și măsluiește licitații fără nici o problemă”, lucru susținut de o anchetă Recorder.

Nici Poliția nu ajunge la Dumitrescu

Nici Poliția nu intră în „curtea” lui Dumitrescu. După mai mult de o oră de la începutul evenimentului, și-a făcut apariția și un echipaj de poliție.

Ce doi agenți au răspuns apelului unui cetățean care spunea că a fost văzut Iulian Dumitrescu intrând în CJ Prahova, lucru care încalcă prevederile controlului judiciar.

Bodyguardul ușii, cel care nu a lăsat nici măcar echipajul poliției să intre în sală este Cristian Apostol, vicepreședintele Consiliului Județean Prahova și finul lui Dumitru Tudone, cel care i-a preluat atribuțiile lui Dumitrescu.

După câteva minute de discuții în hol cu organizatorii evenimentului „privat”, cei doi agenți au ieșit nedumeriți din interiorul clădirii.

Au primit și polițiștii același răspuns, pe care l-au oferit jurnaliștilor afară: Eveniment privat!!

Cum au venit, așa au și plecat, fără a constata dacă Iulian Dumitrescu încalcă sau nu termenii controlului judiciar.

Cum încalcă Iulian Dumitrescu obligațiile controlului judiciar. Din nou

Baronul Lamborghini încalcă pe față interdicțiile impuse prin măsura controlului judiciar. Toate trei sfidate, la un singur eveniment.

În primul rând, Dumitrescu nu are voie să intre în Consiliul Județean Prahova. Deși putea să organizeze un eveniment electoral în oricare alt loc, Dumitrescu a ales să fie „la el acasă”, chiar dacă este pe bară, teoretic.

Apoi, nu are voie să ia legătura cu Dumitru Tudone vicepreședinte al CJ, cu rol de președinte și cu Anna Maria Vasile, candidat pe lista de consilieri județeni, ambii prezenți în sală.

„Necazul” de la 1 februarie

”Evident că sunt emoţionat, e un moment deosebit pentru mine astăzi, dragi prieteni, dragi colegi, e primul meu discurs după necazul de la 1 februarie.

E destul de simplu, dar în acelaşi timp e şi destul de complicat să vă spun câteva cuvinte. Toţi oamenii au momente grele în viaţă. Şi eu am avut un moment greu în februarie, dar oricum nu se compară cu momentele grele pe care le are orice familie atunci când vine vorba de sănătatea părinţilor, copiilor, soţiei sau fraţilor.

Astea-s momente grele, care nu se compară cu nimic. În pofida la ce va crede multă lume, o experienţă aşa de dură te schimbă mult în bine. Îţi dai seama cine-s prietenii, pe cine te poţi baza, devii mult mai conştient că în politică cu cât urci mai sus poţi să şi cazi, poţi să fii rănit şi poţi să alegi să te retragi sau poţi să alegi să continui.

Unii ar spune că e o dovadă de curaj să alegi să continui, să nu te retragi şi sper ca cei mai mulţi dintre prahoveni să creadă asta despre mine”, a afirmat Iulian Dumitrescu cu ocazia lansării candidaturii sale.

Probleme cu legea pentru șefii PNL Prahova

La evenimentul de lansare, Iulian Dumitrescu a stat chiar la două scaune distanță de Tudone.

Nu este prima abatere a baronului anchetat de DNA. În urmă cu mai puțin de o lună Gândul a prezintat, în exclusivitate națională, fotografii-bombă cu Iulian Dumitrescu și Dumitru Tudone, care s-au întâlnit într-o cafenea din nordul Capitalei – marți, 24 aprilie 2024 – la doi pași de locuința pe care o deține în Capitală „Baronul Lamborghini”.

Asta demonstrează implicarea permanentă a lui Iulian Dumitrescu în activitatea CJ Prahova, chiar dacă, fiind pus sub control judiciar de DNA, nu are voie să exercite funcția de președinte.

Și Dumitru Tudone a avut probleme cu legea. În 2016, a fost trimis în judecată de DNA împreună cu alte 16 persoane, într-un dosar de corupţie pentru fapte din perioada în care acesta era secretar general al Consililui Judeţean Călăraşi. A fost achitat în 2021 de Curtea de Apel București.

În grupul susținătorilor lui Iulian Dumitrescu, din primul rând, a fost și Mircea Roșca, deputat PNL și secretar general la Prahova, care a scăpat în aprilie de o condamnare la închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă.

Condamnarea a fost anulată pe motiv că nu a fost pronunţată de un complet specializat în judecarea faptelor de corupţie. ICCJ a decis pe 22 aprilie încetarea procesului, după ani de plimbare a dosarului intre instanțe.

CITEȘTE ȘI:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Imagini dramatice cu parașutiști ruși vânați în câmp deschis de un blindat Bradley ucrainean
Cum arată cel mai spectaculos loc din România? Traseul de 12 km oferă peisaje de...
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu...
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47...
„Bineînțeles că știți imnul URSS”. Cum îi batjocoresc militarii ruși pe prizonierii ucraineni: „Porcule, de...
Noul semn de circulație care-i bulversează pe șoferi! Mulți se fâstâcesc atunci când îl văd...
I-a recidivat CANCERUL Soția președintelui, în stare de șoc: se retrage din viața publică
Rusia avertizează SUA să nu lase Ucraina să o atace cu arme occidentale: Americanii subestimează...
VIDEO Alertă de vreme extremă de la ANM. Jumătate din țară, sub cod portocaliu de...
Detalii cutemurătoare ies la iveală în cazul tinerilor înghițiți de viitura din Italia! Ce au...
Cum au arătat Andreea Esca, Delia sau Andra când s-au căsătorit. Andreea Bănică a strălucit...
Când se face radierea auto din oficiu?
Bărbia îl dă de gol pe Putin? Preşedintele rus, acuzat că îşi foloseşte sosiile la...
Ingredientul care face MINUNI în orice PRĂJITURĂ de casă!
Coșmar total pentru cei cu MAȘINI DIESEL. Decizia care se aplică de la 1 IULIE...
Ziua cea mare pentru aceste zodii. Vin mari câștiguri financiare
Când începe Insula Iubirii, sezonul 8, la Antena 1 și în AntenaPLAY. Premiera, mai aproape...
Cine e Dani, băiatul înecat în bazin! Detalii șocante
Cuza, mărturisiri despre momentul în care s-a angajat prima dată, atunci când mama lui nu...
Ne-au furat până și tradiționala ie romanească? Celebra casă de modă Louis Vuitton, somată să...
BANCUL ZILEI. Bulă ajunge pentru prima dată la țară. Vede un țăran și îl întreabă:...
Oceanul subteran de pe Pluto este cu 8% mai dens decât mările de pe Pământ
×