VIDEO. Cum arătau strămoșii noștri

VIDEO. Cum arătau strămoșii noștri
Publicat: 24/10/2012, 10:20
Actualizat: 29/07/2014, 20:49

Modele ale oamenilor preistorici, Australopithecus Afarensis, Homo Erectus și Neanderthal, vor fi prezentate în show-ul postului BBC2, „Prehistoric Autopsy”, mai mulți cercetători reproducând în detaliu corpurile strămoșilor noștri, scrie Daily Mail.

Pe baza celor mai recente descoperiri, o echipă de anatomiști, antropologi, arheologi, sculptori și creatori de modele, condusă de paleoartistul Viktor Deak, a creat modele de oameni care au trăit acum mai bine de trei milioane de ani.

Machetele au mărime naturală și s-au obținut prin îmbrăcarea în lut moale a osemintelor care datează din perioada respectivă, fiind copii fidele ale ființelor care au trăit în acea perioadă. Pentru ca manechinele să pară cât mai reale, textura pielii a fost creată din silicon lichid.

bbc.co.uk

„Se pot spune multe despre un schelet, dacă știi să-l citești”, spune producătorul executiv al emisiunii, Jane Aldous.

Potrivit lui Alice Roberts, „observând cum acești trei strămoși arătau, se mișcau și cât de mult semănau cu noi, cred că am căștigat o mai bună înțelegere nu doar a istoricului nostru, ca specie, ci și a însemnătății acestui lucru pentru umanitate.”.

Prezentată de istoricul George McGavin și de profesor Alice Roberts, emisiunea va rula în seri consecutive, săptămâna aceasta.

După terminarea filmărilor la „Prehistoric Autopsy”, modelele vor ajunge în muzeele din toată țara.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase