VIDEO din culisele „ROMÂNII AU TALENT”. Ce s-a întâmplat la preselecțiile de până acum

Redactor:
Vlad Mironescu
Caravana "Românii au talent" este în plin proces de recrutare a showmanilor neștiuți din toate colțurile țării. Miza este mare: câștigătorul emisiunii concurs va pleca acasă cu 120.000 de euro.

Caravana „Românii au talent” este în plin proces de recrutare a showmanilor neștiuți din toate colțurile țării. Miza este mare: câștigătorul emisiunii concurs va pleca acasă cu 120.000 de euro.

Încă de la începutul campaniei de preselecții, juratul Andi Moisescu vorbea despre plusul pe care îl aduce cea de-a doua ediție a show-ului. „În acest nou sezon mă aștept să vină lumea mai relaxată. La primul sezon nu știa nimeni despre ce e vorba, nici n-aveam un context la care să ne raportăm și niște repere. Acum, după ce am văzut un sezon încheiat avem și niște repere și atunci ne e și nouă mai simplu, și celor care sunt pe scenă pentru că nu or să mai aibă cine știe ce rețineri. Nouă ne va fi mai ușor să judecăm pentru că vom avea la ce să ne raportăm. Și noi, și cei de pe scenă, și cei din fața televizoarelor”, a spus juratul, care cântărește talentele țării alături de Andra și de Mihai Petre.

Iar dacă te uitai la cei veniți săptămâna aceasta la preselecțiile organizate pentru prima dată la Iași vedeai că, într-adevăr concurenții sunt lipsiți de inhibiții. În fața Grand Hotel din Iași, de pildă, cei veniți să-și demosntreze talentul au cântat și dansat de mama focului chiar în plină stradă. Moldova a oferit în sezonul trecut unele dintre cele mai mari și plăcute surprize, așa cum a fost Narcis Iustin Ianău, motiv pentru care juriul emisiunii se așteaptă ca și de această dată la ce-i mai bun.

Peste tot în țară unde a ajuns caravana „Românii au talent” exuberanța a fost cuvântul de ordine. La Timișoara, show-urile au declanșat o a doua revoluție.
Opera Națională Română din Timișoara a fost luata cu asalt de sutele de bănățeni dornici să ia parte la super show-urile „Românii au talent”. Aceștia au așteptat ore în șir în încercarea de a fi martorii celei mai tari emisiuni a momentului. Răbdarea lor a fost însă răsplătită de un spectacol ca la carte. Pe scena Operei din Timișoara au urcat clovni, imitatori, magicieni, cântăreți la fierăstrău, numere de acrobație cu bicicleta sau monociclul, fanfare sau dansatori. Juriul emisiunii de la ProTV, Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu a avut complicata misiune de a alege dintre numere dintre cele mai diverse, extrem de haioase sau emoționante. „La fel ca și anul trecut, Timișoara ne-a demonstrat încă o dată că Românii au Talent și că aici vom găsi întotdeauna un public nemaipomenit. La începutul caravanei am spus că cel mai mult îmi doresc să fiu surprins. Și asta s-a întâmplat”, a declarat Mihai Petre. „Pe bună dreptate se spune că Banatul este fruntea”, a spus si Andra.

La Cluj, Andra, Mihai Petre și Andi Moisescu au avut de ales între cântăreți, dansatori, numere de „art latte”, beatbox, magie, dresaj canin sau acrobație, însă au fost cât se poate de generoși cu „DA”-urile pentru că și talentul a fost pe măsură. Sala s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei 1000 de clujeni veniți să asiste la show.

„Clujul ne-a oferit multe surprize și în acest al doilea sezon și sunt convins că cel putin 2-3 numere de aici le vom revedea și în semifinală”, a declarat Andi Moisescu.

Surprizele au venit și din partea juriului. Andi Moisescu și Andra le-au oferit o reprezentație unică clujenilor aflați în sală. La cererile repetate ale publicului, Andra le-a cântat o melodie populară, acompaniată la tobe de Andi Moisescu. Pe scena a apărut imediat și Pavel Bartoș, cântând la un trombon, împrumutat de la o fanfară aflată în culise. Pavel a surprins juriul și în momentul în care a venit pe scenă cu un șarpe agățat în jurului gâtului. Din fericire, momentul s-a încheiat fără incidente.

Pe 20 septembrie, e rândul constănțenilor să-și demonstreze talentul la hotel Ibis, începând cu ora 10:00.

Inchide