Simona Halep – Sloane Stephens, scor 6-1, 7-5. Simona bătut-o pe „mica Serena”. Pe adevărata Serena o va întâlni în semifinale

Publicat: 02/04/2015, 07:35
Actualizat: 27/09/2018, 18:26

Simona Halep – Sloane Stephens.Jucătoarea româncă a învins-o pe Sloane Stephens și s-a calificat în semifinalele de la Miami Open, unde o va întâlni pe Serena Williams. Citiți aici cronica meciului, în comentariul lui Cristian Tudor Popescu.

Calificarea în semifinale este recompensată la Miami Open cu un premiu de 220.230 de dolari și 390 de puncte WTA.

La rândul ei, Serena Williams (SUA) a învins-o pe Sabine Lisicki (Germania), locul 21 WTA și cap de serie numărul 27, cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3, în sferturile de finală. Pentru cea mai bună jucătoare din lume, potrivit clasamentului WTA, aceasta a fost victoria cu numărul 700 din carieră.

Halep și Williams s-au întâlnit ultima dată, în octombrie 2014, în finala Turneului Campioanelor, românca fiind învinsă, cu scorul de 6-3, 6-0. Cele două jucătoare s-au mai întâlnit și în Grupa Roșie a competiției, când Halep a câștigat cu 6-0, 6-2.

Anterior, ele au mai jucat de trei ori și de fiecare dată s-a impus Williams. Prima dată au evoluat una împotriva celeilalte în 2011, în turul doi al turneului de la Wimbledon, când Serena Williams a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 6-2, 6-1. Următoarele două partide au avut loc în 2013 și s-au încheiat cu scorul de 6-3, 6-0, în semifinalele turneului de la Roma, și cu scorul de 6-0, 6-4, în sferturile de finală ale turneului de la Cincinnati.

Ocupantele locurilor 1 și 3 ar fi trebuit să joace una împotriva celeilalte și în semifinalele turneului de la Indian Wells, dar Williams s-a retras înaintea partidei, din cauza unei accidentări la genunchi.

Meciul Halep – Williams este programat, vineri, de la ora 04.00.

Simona Halep – Sloane Stephens: „Nu am nimic de pierdut în meciul cu Serena Williams”

„Am jucat repede cu Stephens, am făcut cel mai bun tenis al meu, a revenit spectaculos, a schimbat tactita, am pierdut încrederea, dar mă bucur că am câștigat. Nu am nimic de pierdut cu Serena, e numărul 1 mondial, voi da totul, voi veni pe teren și voi crede în șansa mea. A fost un meci bun la Singapore, mâine este un nou meci și cred că pot câștiga din nou cu ea”, a declarat Halep.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe americanca Sloane Stephens, locul 45 WTA, și s-a calificat în semifinalele turneului Miami Open, fază în care o va întâlni pe Serena Williams, numărul 1 mondial.

„Se întâmplă, deci, cum ziceam, lucrul cel mai bun acum pentru Simona, înfruntarea cu Number One, Serena Williams, în semifinale la Miami, Premier Mandatory, pe care sunt sigur că o așteaptă cu tot sufletul. > a spus Simo, și o cred”, s cris Cristian Tudor Popescu.

„Urmează un meci mare, haideți să-l vedem cu toții, care pe unde om putea! Cu cât vom fi mai mulți români în fața televizoarelor, a calculatoarelor, cu atât o ajutăm să învingă!”, a continuat editorialistul.

Simona Halep – Sloane Stephens. Gândul a transmis LIVE TEXT:

03.26 De 76 de minute a avut nevoie Halep pentru a o elimina pe Sloane și după această victorie se pregătete de un mare meci cu adevărata Serena Williams, în semifinale

03.18 De la 3-3 fiecare jucătoare și-a făcut serviciul și la cum se joacă acum primul break va decide și soarte setului

03.08 Halep întrerupe seria de patru jocuri a americancei cu un game rapid, la zero

03.02 Simona se ceartă, din nou, cu cineva din tribune, dar singura vinovată este e. Greșeli nepermise la fileu au readus-o în joc pe americancă și acum este 3-3

02.57 Simona își pierde pentru prima oară serviciul în acest meci, după ce și-a pierdut din concentrare, iar Sloane profită, reintră în joc și se apropie la 2-3 după un game bun făcut la serviciu

02.44 Puține emoții în acest game, în care Sloane a ajuns de la 0-40 la 30-40, dar o „ramă” a americancei a pus punct acestui game. 2-0 pentru Halep

02.41 Break la zero pentru Halep în debutul setului secund care se simte perfect în această seară, mai ales că americanca nu-i pune nici un fel de probleme

02.36 Multă lume spune că Sloane este „mica Serena Williams”, dar după 26 de minute în care Halep a dominat-o autoritar aprecierea este forțată. Nici un moment nu a deranjat-o Stephens pe Simona

02.33 Halep ajunge repede la trei mingi de break în acest game dar Sloane are o răbufnire și se apropie la 30-40. Nu este de ajuns, însă pentru că Halep atacă și face un nou break pentru 5-1

02.28 Simona controlează clar acest meci, nici o emoție pentru ea și deja conduce cu 4-1

02.25 La fel de repede încheie game-ul și Sloane, la zero. și este 3-1

02.22 Game foarte scurt, puțin peste un minut, câștigat de Simona care se duce la 3-0

02.20 Primul break al meciului este reușit de Simona care nu iartă nici o șansă.

02.16 Meci foarte spectaculos, deși se joacă de câteva minute, Sloane reușind să scoată ce e mai bun din Simona la fiecare schimb. Halep salvează două mingi de break și conduce cu 2-1

02.10 Simona începe meciul la serviciu după ce Sloane, care a câștigat tragerea la sorți, a preferat acest lucru. În cazul în care Halep se va impune o așteaptă un nou meci cu Serena Williams

Simona Halep – Sloane Stephens.Joacă împotriva celei numite „mica Serena”

Simona Halep, locul 3 WTA, va juca, miercuri noapte, la ora 02.00, împotriva jucătoarei americane Sloane Stephens, locul 45 WTA, în sferturile de finală ale turneului Miami Open. Miercuri s-a desfăsurat și partida dintre Serena Williams și Sabine Lisicki, Williams calificându-se în semifinală. Williams a învins-o pe Lisicki (Germania) cu scorul 7-6 (4), 1-6, 6-3. Dacă va învinge în meciul cu Sloane Stephens, Simona Halep ar putea să o întâlnească pe Serena Williams în semifinale la Miami Open.

În cealaltă semifinală se vor întâlni Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA și cap de serie numărul 9, și Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA și cap de serie numărul 12.

În vârstă de 22 de ani Stephens ocupă locul 45 în clasamentul mondial. A învins-o pe Simona în două partide, ambele în 2013, ambele în Australia, la Hobart și Melbourne, pe hard. A pierdut contra româncei în două rânduri, în 2012 la Barcelona, și în 2014 la Roland Garros, pe zgură.

Gândul transmite LIVE TEXT meciul dintre Simona Halep și Sloane Stephens din sferurile de finală de la Miami Open, începând cu ora 02:00.

Simona Halep – Sloane Stephens. Cine joacă în a doua semifinală

În cealaltă semifinală a turneului de categorie Premier Mandatory de la Miami, vor juca, joi, de la ora 20.00, Andrea Petkovic (Germania), locul 10 WTA și cap de serie numărul 9, și Carla Suarez Navarro (Spania), locul 12 WTA și cap de serie numărul 12.

După ce Maria Șarapova a fost eliminată în turul secund al Miami Open, Simona Halep poate reveni pe locul 2 mondial, ocupat acum de rusoiacă, dacă va câștiga turneul din Florida. Totodată, dacă va ajunge și se va impune în finala de sâmbătă, românca va deveni a treia jucătoare care reușește „dubla” Indian Wells-Miami, după Steffi Graf și Kim Clijsters.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului