SIMULARE BAC 2016 ROMÂNĂ. Modele de subiecte și barem la profilul Uman

Publicat: 07/03/2016, 16:13

SIMULARE BAC 2016 ROMÂNĂ.Marți, 8 martie, se va desfășura proba la Limba și literatura maternă pentru elevii care studiază în limbile minorităților naționale, iar miercuri, 9 martie, are loc proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie).

Joi, 10 martie, numai elevii clasei a XII-a vor susține proba la alegere a profilului și specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie, însă notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

„Obiectivele simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor”, precizează ministerul Educației într-un comunicat de presă.

Astfel, în urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe subiecte.edu.ro.

Subiectele sunt realizate pe temele prevăzute în programa de examen, parcurse până la această dată. Corectarea lucrărilor va fi făcută, în baza unor bareme, de doi profesori din unitățile de învățământ liceal în care elevii susțin evaluarea, unul dintre profesori fiind cel care predă la clasă.

Anul trecut, rata de prezență la simularea examenului de Bacalaureat la clasa a XI-a a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenți, 28,51% au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezența a fost de 147.454 de elevi (83,31%) și au obținut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.Luni, 7 martie, elevii ddin claselea a XI-a și a XII-a încep simulările la Bacalaureat 2016. Este al treilea an în care elevii de clasa a XI-a vor da examen după aceleași modele de subiecte pe care dau și elevii de clasa a XII-a și în aceleași condiții ca la examenul din vară. Gândul vă prezintă câteva dintre modelele de subiecte si barem la română pentru simulare BAC 2016, publicate pe site-ul edu.ro. Testările de la simulare Bacalaureat 2016 nu vor fi trecute în catalog, ci discutate cu fiecare elev în parte la clasă pentru a vedea unde trebuie să se pregătească mai mult. La fel ca și la clasa XII-a, și elevii de la clasa a XI-a vor primi subiecte diferențiat în funcție de profil. Astfel, subiectele vor fi pentru Real și pentru Uman. Anul trecut la simulare bacalaureat elevii de la clasa a XII-a, profilul uman, au avut un text la prima vedere din Jocurile Dianei de Anton Holban pe baza căruia trebuiau, printre altele, să dea câteva două sinonime neologice, să explice rolul unei cratime, să folosească cuvântul ploaie cu sens conotativ, să indice tipul de perspectivă narativă și să ilustreze două trăsături ale genului epic. La subiectul al doilea, au avut de redactat un eseu de 150-300 de cuvinte despre influența traducerilor asupra literaturii naționale. La ultimul subiect de la simulare, liceenii trebuiau să scrie un eseu despre tema și viziunea despre lume așa cum apar într-un text poetic aparținându-i lui Tudor Arghezi.

SIMULARE BAC 2016 ROMÂNĂ.Elevii de clasa a XI-a de la secțiile de uman au primit anul trecut la simularea bacalaureatului un text la prima vedere de I.L. Caragiale. La subiectul al doilea liceenii au avut ca cerință scrierea unui eseu argumentativ despre importanța vizitării muzeelor și caselor memoriale pentru cultura generală, iar la subiectul al treilea, elevii au avut de scris un eseu despre relația dintre două personaje dintr-o nuvelă studiată.

BAREME SIMULARE BAC 2016, CLASA A XI-a

Barem de evaluare și notare UMAN

Barem de evaluare și notare REAL

SIMULARE BAC 2016 ROMÂNĂ.Gândul vă prezintă modele de subiecte la limba și literatura română pentru simulare BAC 2016, profil Uman.

Simulare Bac 2016 Română. Model de barem pentru simulare Bacalaureat 2016 – Limba și Literatura Română

SIMULARE BAC 2016 ROMÂNĂ. Calendar:

7 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba și literatura română

8 martie 2016 – Simularea probei scrise de Limba și literatura maternă

9 martie 2016 – Simularea probei obligatorie a profilului (matematică/istorie)

10 martie 2016 – Simularea probei la alegere a profilului și specializării (numai pentru elevii clasei a XII-a)

18 martie 2016 – Afișarea rezultatelor

Simulare Bac 2016 Română. Gândul va publica subiectele la simulare BAC 2016 la proba de limba română imediat ce acestea vor fi disponibile.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Un tânăr din Suceava a omorât un om cu maşina, apoi a fugit. Poliţia l-a...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Președintele Klaus Iohannis se pensionează! Câți bani va primi liderul țării după 42 de ani...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Lege pentru cei care au telefoane mobile. Persoanele care ar putea avea interzis să aibă...
Pensiile care ar putea fi dublate. Românii vizați
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Unde aleg românii să plece de Paște?