• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

Bercea Mondial, arestat. Procurorul Iacobescu: N-a știut să-și scrie declarația

Bercea Mondial, arestat. Procurorul Iacobescu: N-a știut să-și scrie declarația
Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, reținut în noaptea de sâmbătă spre duminică într-un dosar de tentativă de omor calificat, după ce l-ar fi înjunghiat pe nepotul său, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, duminică, de către magistrații Tribunalului Olt.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, reținut în noaptea de sâmbătăspre duminică într-un dosar de tentativă de omor calificat, după cel-ar fi înjunghiat pe nepotul său, a fost arestat preventiv pentru29 de zile, duminică, de către magistrații Tribunalului Olt. SanduAnghel fusese prins sâmbătă seara de polițiștii de la IGPR șiofițeri SRI, în sectorul 5 din Capitală.

„Caracatița Bercea”

Bercea Mondial este cercetat de tentativă de omor, ultraj contrabunelor moravuri și tulburarea liniștii publice după ce, joi seară,și-ar fi înjunghiat un nepot de 17 ani care, în urma incidentului,a fost internat la Spitalul Județean din Craiova. Ajuns sâmbătăseara în jurul orei 23:00 la sediul Parchetului Tribunalului Olt,Anghel a negat acuzațiile. El nu a știut să-și scrie declarația.S-a lăudat că, spre deosebire de intelectuali, este un om deșteptpentru că a reușit să facă milioane de euro fără carte, în timp ceoamenii cu facultate nu sunt în stare de nimic, după cum apovestit, duminică seara, procurorul de caz Eugen Iacobescu.
Acesta a adăugat că Bercea are mai multe dosare la Parchet. „Are derăspuns la foarte multe întrebări. De exemplu, cum și-a construitimperiul financiar și imperiul imobiliar. Bercea Mondial este celmai bogat om din județul Olt”. Procurorul vede cazul Sandu Anghelca „o caracatiță”: „Trebuie să răspundă pentru șantaj, pentru că adat bani cu camătă. Sunt instrumentate cauze foarte importante cuinfracțiuni foarte grave și pentru care vom lua măsurile care seimpun. (…) Putem vorbi de o caracatiță Bercea”.

„Avem probe zdrobitoare”

Bărbatul și-a susținut nevinovăția și după ce a fost eliberatmandatul de arestare preventivă, dar procurorii sunt convinși că auprobe suficiente. „Avem probe zdrobitoare împotriva lui. Avemdeclarații, martori, interceptări, avem probe suficiente. Prinarestarea lui s-a tăiat subvenția la multe persoane sus-puse”, adeclarat Eugen Iacobescu.
Declarațiile acuzatului și ale familiei sale s-au schimbat de maimulte ori de la arestarea acestuia. Inițial, Bercea și soția sa,Fănica Anghel, au declarat că vinovat ar fi copilul lor de 14 aniși că, la momentul în care nepotul lor a fost înjunghiat, Bercea nuera în localitate. A doua zi, familia Anghel și-a schimbatdeclarația și vinovat a căzut Marian Anghel, în vârstă de 23 deani, un alt fiu al acuzatului care s-a autodenunțat duminică.

Legături de familie

Bercea Mondial, președintele rromilor din România, este cunoscutpentru legăturile sale cu lumea interlopă din județul Olt, dar șipentru nașii celebri ai copiilor și nepoților săi. Theodor Stolojanl-a botezat în 2005 pe Prințișor, Maria Huza, fost președinte alTribunalului București, l-a botezat în 2005 pe Judecător, iarGheorghe Brenciu, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângăTribunalul Olt, i-a devenit naș de botez lui Televizor. Pe listacumetrilor lui Bercea Mondial se mai află fratele președinteluiTraian Băsescu, Mircea Băsescu, care i-a botezat o nepoată în 2010,Gabriel Diaconu, fostul viceprimar din Slatina, și NicolaeGrădinaru, fost prefect de Olt. (AlexandraPele)

Inchide