• Publicat:
  • Actualizat:
Știri

CAII DIN LETEA AU FOST SALVAȚI: „Tocmai ELIBERĂM CAII. AU FOST SALVAȚI DE ABATOR, cel puțin pentru moment”

Tirul care transporta caii sălbatici de la Letea către mai multe abatoare din țară a fost oprit, în urmă cu câteva zeci de minute, în județul Brăila, în urma unui efort al asociației de protecție a animalelor Vier Pfoten și al Poliției Animalelor.

Tirul care transporta caii sălbatici de la Letea către mai multeabatoare din țară a fost oprit, în urmă cu câteva zeci de minute,în județul Brăila, în urma unui efort al asociației de protecție aanimalelor Vier Pfoten și al Poliției Animalelor.

„Tocmai eliberăm caii. I-am scăpat de abator, cel puțin pentrumoment”, a declarat, pentru gândul, KukiBărbuceanu, directorul Vier Pfoten. El a explicat că a murit uncal, iar altul este în stare foarte gravă. „Transportul a duratpeste 24 de ore, timp în care animalele nu au fost hrănite și nu aubăut apă”, a explicat Bărbuceanu.

Șeful Vier Pfoten a spus că animalele vor sta câteva zileîntr-un „loc nu la fel de frumos ca locul de unde provin” (probabilîntr-o fermă din județul Brăila), după care se vor întoarce înpădurea Letea.

„Vom cere contraexpertiza analizelor de sânge, să vedem dacăsunt într-adevăr 19 cai bolnavi. Apoi, aceștia vor fi eutanasiați,iar ceilalți se vor întoarce în Letea”, a precizay Bărbuceanu,pentru gândul.Întrebat dacă animalele nu riscă același tratament, șeful VierPfoten a explicat: „Caii vor fi răscumpărați, vom negocia cuproprietarul din acte și îi vom oferi o sumă care să-l facă săînțeleagă că a greșit”. De asemenea, Bărbuceanu a spus că animalelevor fi echipate cu microcip, deci se va ține evidența lor.

Vier Pfoten au fost ajutați de cei de la Poliția Animalelor,care au primit o aprobare din partea DSVSA Brăila pentru aintercepta transportul.

Actrița Oana Pellea, care ieri a trimispoliticienilor o scrisoare prin care îi îndemna să ajute caii dinDeltă, a spus că „toate mulțumirile trebuie adresate acestei pălării numiteFacebook”.

Inchide