Cristian Tudor Popescu: Declarațiile lui Băsescu legate de regele Mihai țin de psihopatologie

Redactor:
Vlad Mironescu
Cristian Tudor Popescu: Declarațiile lui Băsescu legate de regele Mihai țin de psihopatologie
"Sindromul maiestate". Nu-mi imaginam când am dat acest titlu editorialului de marți că T. Băsescu va confirma personal diagnosticul în mai puțin de 48 de ore.

„Sindromul maiestate”. Nu-mi imaginam când am dat acest titlueditorialului de marți că T. Băsescu va confirma personaldiagnosticul în mai puțin de 48 de ore. Abdicarea regelui Mihai -un act de trădare națională. Regele Mihai – slugă la ruși. Deși amcomentat azi noapte la Realitatea TV aceste declarații alepreședintelui României, parcă tot nu-mi venea să cred că au fostfăcute.
Am fost un copil crescut în comunism. Despre regele Mihai auzeammereu că a plecat din țară cu 16 vagoane pline cu averea lui, defapt, a poporului. Că era exponentul cel mai de seamă al vechiiorânduiri burghezo- moșierești și că a abdicat sub presiuneamaselor populare. Din actul de la 23 august 1944, regele eraaproape exclus, ca și partidele istorice, ni se spunea că PartidulComunist a făcut totul. Dar nu am auzit niciodată, nici măcar înperioada de maxim național-comunism antisovietic sub Dej șiCeaușescu, că Mihai I ar fi fost trădător de țară, că ar fi vândutRomânia rușilor. Acum știu că acest gen de acuză aparțineaGermaniei naziste și legionarilor fugiți în străinătate subprotecția hitleriștilor, după înfrângerea rebeliunii Gărzii de Fierdin ianuarie 1941. Și este o minciună propagandistică sfruntată,publicabilă astăzi doar în foaia „România mare”.

Citește mai departecomentariul lui Cristian Tudor Popescu: Boala luiErostrat

Inchide