Cum a îmbrăcat Guvernul nudul lui Sabin Bălașa

Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 23/04/2012, 23:17

Măsură ilară luată ieri la Iași, pentru ca ședința GuvernuluiBoc să se desfășoare netulburată, în clădirea UniversitățiiAl.I.Cuza. O pictură uriașă, reprezentând un nud, a fost acoperităcu un ecran, în sala în care premierul urma să susțină conferințade presă. Organizatorii s-au încurcat în diverse explicații când aufost întrebați despre această schimbare de peisaj.

Reporterului Mediafax i s-a spus că motivul este o defecțiunetehnică la motorașul care urcă și coboară ecranul-gigant.Reporterului Gândul i s-aoferit altă explicație: că pe acel paravan urma să fie proiectatăsigla Guvernului.

Cert este că, în felul acesta, Emil Boc a devenit ieri primapersonalitate care a vorbit de la catedra aulei din universitateaieșeană, fără a fi vegheat de celebrul nud – o lucrare de 200.000de euro semnată de Sabin Bălașa. Până la el, mai multe figuripublice de prim rang nu s-au ferit să apară cu „Galaxia Iubirii” pefundal. În toamna lui 2005, chiar de Sf. Parascheva, fostulPatriarh a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Nudul era lavedere, în spatele său. În mai 2006, șeful Delegației ComisieiEuropene în România, Jonathan Scheele, a primit același titlu laIași. Nimeni nu s-a gândit să acopere nudul. În octombrie 2007,președintele Băsescu deschidea anul universitar la Iași. Nu s-aatârnat nimic peste nud.

Fără număr pentru Iași

Primul desant al Guvernului s-a făcut la Casa Pătrată, sediulPrefecturii și Consiliului Județean, unde miniștrii au început săumple Iașiul de bani. Deschiderea a fost făcută de Elena Udrea: 12milioane de euro pentru plaje, piscine, terenuri de sport,itinerarii tematice și locuri amenajate special pentru grătar, înCiric, din 2012. Udrea a continuat cu 7,8 milioane, pentru 5 școlispeciale din județ. De la Ministerul Mediului s-au anunțat 72,8milioane de euro pentru retehnologizarea CET (Centrala Electrică deTermoficare). Lumea aplaudă. La conferința de presă, Boc a făcutmonetarul și în final i-au ieșit 185 de milioane de euro. Înacelași timp, la câteva sute de metri depărtare, în primărie,consilierii locali și primarul Gheorghe Nichita votau bugetulIașiului. Valoarea lui e la jumătate față de anul 2009. Au fosttăiate de pe liste zeci de investiții. Cât despe banii cu caremunicipalitatea ar trebui să participe la proiectele semnate deGuvern – niciun cuvânt.

Pentru ca sumele anunțate de Boc să fie accesate, Iașiul artrebui să suporte cel puțin 20 de milioane de euro. Și e greu decrezut că vor fi disponibili acești bani în condițiile în carebugetul e deja grevat de împrumuturi mari făcute în ultimiiani.

65 milioane – „înecate” într-un râu adânc de 1metru

După ce au terminat de aruncat cu milioane la prefectură,guvernanții au semnat și „Protocolul pentru regularizarea râuluiBahlui”. Peste 65 de milioane de euro ar urma să fie alocați pentrua face navigabilă apa ce traversează Iașiul. Pentru cei care nuștiu, râul Bahlui măsoară în adâncime 1 metru. Dar euforia a fostbrutal oprită de scandările celor câteva sute de sindicaliști carepichetau clădirea de dimineață. Vizibil deranjat, Boc l-a trimis peprefectul Tomașeschi să-i calmeze și să le promită o întâlnireîntre patru ochi. La ora 15:00, în clădirea Universității AL. I.Cuza au început lucrările propriu-zise ale ședinței extraordinarede Guvern.

Din Copou, pe strada principală ce trece prin fața instituției,peste 1.500 de profesori au mărșăluit blocând complet circulația.Și ca să fie circul total au adus și tobe, trompete cu ei pentru cahuiduielile și scandările să aibă la urma urmei un ritm. Lamijlocul zilei, apare și prima știre cu adevărat de interes pentruieșeni. CET-ul anunță că joi va priva de apă caldă și agent termiccâteva din cartierele orașului, având lucrări de reparații.

Suceava – asfaltată și plombată, pentru Boc

Suceava era miercuri în febra pregătirilor, pentru că astăzișase miniștri în frunte cu premierul vor veni în vizită de lucru.Deputatul PSD de Suceava Cătălin Nechifor a declarat ironic căbeneficiile vizitei guvernamentale se văd deja, pentru căautoritățile locale s-au grăbit să asfalteze pe traseul coloaneioficiale. „Este asfaltat și plombat cu pavele și s-a dat cu var așacum eram obișnuiți în vremurile de altădată”, susțineparlamentarul.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă...
Semnele care apar pe piele când ai o boală de inimă. Cum se modifică unghiile
Gina Pistol este DISTRUSĂ! Smiley nu o poate ierta pentru asta
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Ministrul Educaţiei, mesaj clar despre TESTAREA elevilor! Ce se va întâmpla în şcoli
Sfatul unui medic: Cafeaua nu trebuie consumată prima dată dimineaţa. Care este motivul
Acestea sunt mașinile cu cele mai bune MOTOARE ÎN 3 CILINDRI
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Încă un județ intră în scenariul roșu
Bianca, scoasă la produs de Alex Bodi?! Afaceristul a recunoscut tot
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
De unde are bani Liviu Dragnea de când a ieșit din închisoare, de fapt: ”Nu...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea tristă a acestei dimineți. Este doliu imens în România. Lacrimi și regrete în urma...
BOMBA zilei despre PFIZER! Ce efect secundar are a treia doză
Cazul Caracal, dezvăluiri epocale. De ce nu se va afla niciodată adevărul
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Sectorul din România unde salariu mediu net a ajuns la 8439 de lei