Deputații, scoși din sărite de Funeriu: „Credeți că ne prostiți ca pe niște copii de grădiniță?!” Croitoru (PDL) despre ministru: „E penibil. Nu se poate așa ceva!”

Redactor:
Raul Florea
Deputații, scoși din sărite de Funeriu: „Credeți că ne prostiți ca pe niște copii de grădiniță?!” Croitoru (PDL) despre ministru: „E penibil. Nu se poate așa ceva!”
Ministrul Educației, Daniel Funeriu, i-a scos din sărite pe deputații Comisiei de Învățământ, care au renunțat la politețe, dând drumul la o ceartă în toată regula

Ministrul Educației, Daniel Funeriu, i-a scos din sărite pedeputații Comisiei de Învățământ, care au renunțat la politețe,dând drumul la o ceartă în toată regula. Neputând să explice cumanume va rezolva problema grevelor profesorilor, care au paralizatactivitatea în școlile din nordul Moldovei, Funeriu a stârnitindignarea parlamentarilor, în momentul în care a încercat să evitediscuția spunând că „această chestiune nu a fost anunțată peordinea de zi”. „Un ministru care trebuie să reformeze întregulsistem de învățământ din România nu știe că profesorii nu și-auprimit salariile? Cică nu a fost informat! Nu se poate așa ceva!Credeți că ne prostiți ca pe niște copii de grădiniță?! Aveți multăabilitate, dar și noi avem mult păr alb!”, a răcnit deputatul PSDVictor Cristea, somându-l pe șeful Educației să clarifice problemablocării salariilor dascălilor care se află în grevă. „Apreciezimpetuozitatea dumneavoastră” s-a apărat Funeriu, dând o explicațietimidă: „Ministerul Educației așteaptă decizia instanțelor. Luni amavut o întâlnire cu ministrul Finanțelor și sper să găsim osoluție”.

Cum a clacat nervos deputatul Croitoru

Cea mai radicală reacție a venit, însă, chiar din partea PDL.”Singura soluție legală este să respectați deciziile judecătoreștidefinitive și executorii. E inacceptabil că așteptăm să ce? Săcedeze nervos oamenii ăia? E inadmisibil!” i-a transmis ministruluideputatul democrat-liberal Cătălin Croitoru, lansând o serie decontre scurte. Funeriu: „Ministerul a luat toate măsurile pentru ase apăra pe căi legale”. Croitoru: „Ocoliți subiectul. Poa­terăspundeți!”. Funeriu: „Ministerul a luat toate măsurile pentru ase apăra în instanță!”. Croitoru, aplecându-se către colegul aflatîn dreapta sa: „E peni­bil. Nu se poate așa ceva!”, apoi, cătreFuneriu, ridicându-se nervos de la masă: „Ne jigniți inteligența!Habar n-aveți! E sfidare, nu e răspuns! Nu se poate așaceva!”.
În timp ce vicepreședintele comisiei părăsea sala, deputatulCristea prelua inițiativa: „Puteți sau nu să rezolvați situația? Dasau nu? Să știm și noi ce ministru al Educației avem!”. Funeriu:”Aveți un ministru care aplică legea”. Cristea: „Puteți sau nu sărezolvați?” Funeriu: „La Ministerul Educației se respectă toatălegea și doar legea”. Dialogul se încheie cu aceeași nedumerire pefața parlamentarilor, ca la începutul ședinței. Președintelecomisiei, Cristian Dumitrescu, lansează totuși un sfat cătreFuneriu: „Faptul că școlile stau închise ar trebui să văpreocupe!”.
Discuțiile de marți dintre ministrul Educației și deputați au avutloc în contextul în care profesorii din 50 de școli sucevene și 20de școli botoșănene au renunțat să mai țină orele de curs, după cenu și-au primit integral salariile aferente lunii februarie.Conform sindicatelor din învățământ, situația a apărut ca urmare afaptului că respectivele cadre didactice au câștigat în instanțăaplicarea legii privind majorarea lefurilor dascălilor,inspectoratele fiind nevoite să aplice noile valori salariale, fărăa primi o suplimentare a sumelor, fapt ce a dus la epuizareabugetului înainte de termen.

Ce obiect a furat din Casa Albă un român care se afla în vizită la...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
FOTO. Gabriela Cristea, goală în cadă! Vedeta TV a lăsat la vedere prea mult
FOTO. Cum a ajuns să arate fosta campioană mondială la gimnastică! Românca s-a retras și...
Vedete din România care au apărut în Playboy. Gimnastele care au lăsat TOT la vedere...
Pandemia COVID-19 îngreunează perspectivele legate de pensii pentru miliarde de oameni
Prima țară europeană în lockdown total. Cetățenii pot ieși din case doar dacă au un...
Doliu mare în showbiz-ul românesc. Primul nume celebru ucis de Covid
Cine a fost prima iubită a lui Klaus Iohannis? Președintele a recunoscut asta de față...
După aproape 2.000 de ani, o descoperire INCREDIBILĂ despre impunătorul împărat TRAIAN, care l-a învins...
BCR, decizia care îi vizează pe toți clienții. Este interzis cu desăvârșire
Disperarea a pus stăpânire în spitalele românești. 'Pacienți care s-au agățat de asistente, implorând să...
Se întoarce România la starea de urgenţă şi carantină? Răspunsul dat de Nelu Tătaru
Cazul influencerului bolnav de COVID-19, care nu credea în coronavirus și a murit la 33...
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Oraşul din România care explodează total şi pregăteşte o dezvoltare fabuloasă. Primăria are în plan...
Inchide