Lui Boc i-au înghețat lacrimile în ultimul episod din serialul „Drumuri mici, neterminate și inaugurate”

Lui Boc i-au înghețat lacrimile în ultimul episod din serialul „Drumuri mici, neterminate și inaugurate
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 21:01

Parada de anul acesta de Ziua Națională – un prilej unic într-unmandat, căci în centrul atenției nu mai era, ca în alți ani,președintele Traian Băsescu – i-a lăsat însă un gust amar șefuluiExecutivului. Ironia face că lipsa șefului statului s-a întorsîmpotriva premierului, acuzat că a primit pe nedrept onorurile șinu a respectat ordinea în stat lăsându-l ca actor principal încadrul ceremoniilor pe șeful Senatului.

Prezența sa de circa o oră s-a dovedit până la capăt un realfiasco, fiind asezonată cu niște huiduieli de plecare. Hotărât,premierul, aproape congelat, s-a îndreptat spre mașina SPP,lăsându-l în urma sa pe liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, care s-adistrat comentând și râzând către SPP-iști: „Ce i-au făcut, mă, luiBoc!”.

Un Boc, o baliză, 20 km, câțiva țurțuri

Prim-ministrul avea însă planuri mari pentru a se remarca măcarprin inaugurări de Ziua Națională. A venit mai grăbit la Podul dela Chitila să taie panglica la 20 de kilometri din Centura de Norda Bucureștiului, încă nefinalizată. „Așa e firesc: ce promit, șifac. Să vedem cum arată”, i-a spus Boc lui Gheorghe Dobre de laTransporturi. „Stați să stăm la o scurtă declarație, după caremergem mai departe”, a organizat premierul ceremonia de inaugurarecare, între timp, rămăsese fără panglică din cauza vântuluinăprasnic. Așa că organizatorii s-au gândit ca, în loc de panglică,să-l lase pe șeful Executivului să mute niște balize de plasticpentru a da, în mod simbolic, drumul la trafic.

Premierul s-a lansat spre grupul bicolor de balize ce tronaude-a lungul podului. Abia mai ținându-se din cauza vântuluiputernic, premierul s-a luptat, mai întâi, cu încăpățânata balizăroșie. I-a alunecat mâna pe stratul de gheață ce îmbrăca plasticul,dar Boc nu s-a lăsat ușor. A apucat-o cu ambele mâini și a târât-ohotărât spre parapeții podului. Câteva mâini ale șefilor de ladrumuri i-au sărit în ajutor, dar Emil Boc nu s-a lăsat ajutat.”Ușor, ușor…”, l-au sfătuit aceștia, uitându-se la șefulExecutivului cum cară baliza. Odată dovedită sarcina, Boc a luatîntrebări de la ziariști despre noua realizare, grăbit să pleceapoi la Sibiu din cauza frigului de afară. „Bun. E 1 Decembrie și,așa cum am promis, centura Chitila-Voluntari, practic, astăzi estedată în folosință. Cei 20 km din Centura Bucureștiului astăzi vorsta la dispoziția bucureștenilor și nu numai: vor ușura traficul peaceastă porțiune”.

Arta de a îngheța sub ochii camerelor

Premierul n-a uitat să-și enumere lanțul de kilometri de drumurifăcuți de Cabinetele sale succesive în ultimii doi ani: 116 km deautostradă sau de drumuri în regim de autostradă. „Cei care neîntreabă ce măsuri an-ticriză a luat Guvernul le dau un răspunsdirect și tranșant: investiția publică în infrastructură reprezintăcea mai puternică măsură anticriză (…) Dacă vom da mai mulți banipentru dezvoltare, o vom duce mai bine în viitor. Dacă vom face cubanii țării doar pomeni electorale, așa cum am făcut în 2008, țaranu se va dezvolta. De altfel, tot în acest an, pe lângă acestelucrări de infrastructură sunt 620 km de drumuri naționalereabilitați”, a spus Boc, în timp ce lacrimile i s-au înnodat subbărbie. Pentru că, din cauza frigului puternic, premierullăcrima.

• „CenturaCapitalei astăzi pornește cu acest tronson. Repet, nu suntmul-țumit că ea nu este finalizată. Ea putea fi finalizată poate șimai repede cu 10 ani, dar noi am dat astăzi 20 km în folosință șisunt direct interesat ca în 2011 și în 2012 să finalizăm capetelede centură care leagă cu A1 și cu A2. Adică, când vii de la Piteștisă ai legătură, să intri pe Centura Bucureștiului pentru a merge peA2 spre Constanța, fără să mai fii nevoit să mai treci prinaglomerările care astăzi sunt, din nefericire, în vigoare”, arăspuns Boc deja vânăt de frig.

• Răspunzânddeja pe butonul „au-tomat”, Boc le-a urat românilor „la mulți aniși multă sănătate, în primul rând”. „Iar, în al doilea rând, să nuuităm că suntem români pentru că acest popor a reușit, în decursulveacurilor, să facă față tuturor imperiilor – fie că a fost vorbade cel Otoman, Habsburgic, Austro-Ungar, Țarist – am rezistat îndecursul vremurilor. Și așa cum un cântec istoric ne aduce aminte:românii, în veci vor fi frați”. După care, premierul s-a urcatcrispat în mașină.

Inaugurări

Sibiu: o nouă panglică tăiată

Premierul a fugit apoi la Sibiu, unde a inaugurat centuraocolitoare a municipiului de 20,8 kilometri. Aici a tăiat panglicaîmpreună cu ministrul Economiei, Ion Ariton, testând apoi drumul lavolanul unui autoturism Dacia Duster. La final, Boc a arătat mândrupaharul plin cu apă pe care l-a pus pe bordul mașinii, afirmând cănicio picătură de apă nu s-a vărsat, ceea ce demonstrează că drumuleste realizat foarte bine.

Tags:
Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
FOTO. Imagini fierbinți cu Simona Halep și Toni Iuruc! Nu au mai ținut cont că...
Cum a făcut tatăl Anamariei Prodan un milion de euro pe vremea lui Ceauşescu! Averea...
România, descrisă de presa internaţională ca un cimitir al Europei: un mort la fiecare 5...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Meteo ANM. Vine gerul în România. Temperaturi la limita îngheţului de săptămâna viitoare
APEL UMANITAR! Un MILITAR se luptă să-și SALVEZE fiul!
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021