PD-L pregătește detronarea lui Videanu și plasarea miniștrilor în linia a doua. Udrea: „E păcat să ocup un loc și să nu fac treabă la partid. Mai bine fac treabă la minister”

PD-L pregătește detronarea lui Videanu și plasarea miniștrilor în linia a doua. Udrea: „E păcat să ocup un loc și să nu fac treabă la partid. Mai bine fac treabă la minister
Publicat: 23/04/2012, 19:18
Actualizat: 03/05/2012, 05:03

Partidul Democrat-Liberal va avea, începând cu aceastăprimăvară, o nouă structură, cu patru prim-vicepreședinți la vârf,funcții la care membrii Guvernului nu vor putea candida. Conformnoului statut al democrat-liberalilor, cei patru lideri, care îlvor secunda pe președintele Emil Boc, ar urma să provină dinrândurile Parlamentului, consiliilor județene, ParlamentuluiEuropean și primăriilor, în timp ce miniștrii PD-L vor fi nevoițisă aleagă posturi din linia a doua. Astfel, numele preconizatepentru fotoliile de vicepreședinți sunt Roberta Anastase (dinpartea Legislativului), Gheorghe Falcă (reprezentant al primarilor)și Teodor Stolojan (din partea grupului de eurodeputațipedeliști).

În privința celui de-al patrulea post de prim-vicepreședinte,surse din partid îl dau drept candidat pe președintele ConsiliuluiJudețean Suceava, Gheorghe Flutur, deși la respectiva funcție arputea râvni și reprezentantul județului Caraș-Severin, SorinFrunzăverde. De altfel, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcutdeja primul pas spre declararea intenției sale de a candida. Dupăce președintele PD-L Timiș a anunțat, săptămâna trecută, că îlsprijină pe acesta la funcția de prim-vicepreședinte, Falcă ne-adeclarat că nu va renunța la prezența sa la centrul partidului:”Doresc să fiu în Biroul Permanent, pentru că am fost și până acum,iar rezultatele mele s-au văzut”.

Videanu nici nu vrea să audă, Udrea ecategorică

Cel dintâi care va avea însă de pierdut în urma organizării lacare a lucrat comisia de statut este actualul prim-vicepreședinteși ministru al Economiei, Adriean Videanu, ce va fi pus să aleagăîntre funcția din Guvern și cea din partid. „Eu aștept să văd formafinală a statutului”, a precizat Videanu pentru Gândul, refuzândorice comentariu asupra unei viitoare posibile candidaturi lanivelul partidului. În schimb, colega sa de Guvern și actualmentevicepreședinte PD-L, Elena Udrea, nu se arată cu nimic deranjată derespectivele prevederi, declarând pentru Gândul căresponsabilitățile pe care le are ca șef al MinisteruluiDezvoltării și Turismului o fac să nu-și mai dorească funcții deprim rang în cadrul partidului: „Categoric nu candidez. Îmi ia preamult timp ministerul. E păcat să ocup un loc și să nu fac treabă lapartid. Mai bine fac treabă la minister. Cred că ar trebui separateîn acest moment aceste funcții de primă linie în partid cu cele dinGuvern. Sigur, mai puțin în cazul premierului care e clar cătrebuie să fie președinte al partidului”.

Proiectul noului statut nu pare că va aduce vreo interdicțiepentru Vasile Blaga, care ar putea să ocupe și după viitoarelealegeri funcția de secretar general.

PD-L renunță cu totul la siglă

Dublarea numărului de prim-vicepreședinți va fi echilibrată cudiminuarea posturilor de vicepreședinți de la optsprezece, cât suntîn prezent, la maximum doisprezece. În paralel cu această structurăde conducere, la nivelul central va funcționa și un „guvern dinumbră”, format din opt departamente. Acestea vor viza domeniiprecum sănătatea, educația sau agricultura și vor fi condusefiecare de câte un secretar executiv, funcție la care vor aveadreptul să candideze inclusiv miniștrii PD-L. Noul statut va aducemodificări și în privința emblemei partidului.

După ce eurodeputatul Cristian Preda a propus înlocuireatrandafirului cu mărul, deputatul Ioan Oltean a cerut para,președintele organizației Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, asugerat busola, iar deputatul Theodor Paleologu și-a lăsatimaginația să zburde, gândindu-se la ancore și sirene, partidul adecis că cel mai bine ar fi să renunțe cu totul la o reprezentaregrafică, astfel încât simbolul politic să fie alcătuit doar dininițialele PD-L. Pentru a fi puse în practică, soluțiile la care aajuns comisia de statut mai au nevoie de avizul politic în cadrulColegiului Director, urmând să-și facă efectele începând cuConvenția Națională, programată în prima jumătate a lunii mai.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
FOTO. Roxana Nemeș și Andreea Antonescu și-au etalat busturile generoase la plajă! Cum arată cele...
Zodiile care oferă cea mai toxică iubire: 1. Rac
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Parma i-a stabilit prețul lui Dennis Man! Ce sumă i-a cerut patronul american de la...
Un oraș cu 15 milioane de locuitori riscă să ajungă de nelocuit din cauza apei....
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Cele mai ieftine SUV-uri cu cutie de viteze automată
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Tornadă devastatoare în Belarus, filmată de un șofer prins în mijlocul ei. VIDEO
Câți lei a plătit un turist pentru o friptură în Mamaia. Când a venit nota,...
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
ȘOC! Inna, aproape DEZBRĂCATĂ pe net! Iubitul Deliric a reacționat incredibil
O chelneriţă a servit mulți ani un bătrân ţâfnos. După ce bărbatul a murit a...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
O nouă boală cumplită a apărut din senin! Se extinde chiar acum cu repeziciune
Alertă mondială. Viruși străvechi vor fi eliberați. Ce e grupul celor 28?
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
De pe scenă, în afaceri. Ce business a lansat artistul Vlad Miriţă alături de antreprenorul...