PLANUL VIITORULUI DELFINARIU DIN CONSTANȚA: Balene ucigașe, terapie cu delfini, bazine de nașteri și un planetariu cu cinema 3D

În câțiva ani, Delfinariul din Constanța ar putea deveni principala atracție a Litoralului, aici construindu-se un nou complex cu acvariu uriaș, pe trei etaje, bazine pentru foci și pinguini, planetariu cu cinema 3D și grădină botanică.

În câțiva ani, Delfinariul din Constanța ar putea deveniprincipala atracție a Litoralului, aici construindu-se unnou complex cu acvariu uriaș, pe trei etaje, bazine pentru foci șipinguini, planetariu cu cinema 3D și grădină botanică. Armai putea fi aduse chiar balene ucigașe, pentruspectacole, într-un bazin adânc de 30 de metri, creat special. Înplus, s-ar mai putea deschide și bazine de nașteri saupentru terapie cu delfini.

„Deocamdată, totul sereduce la bani. N-avem o baghetă fermecată”

Toate acestea pot deveni realitate dacă în perioada imediaturmătoare se vor găsi fonduri.

„Nu este un proiect în sine, ci numai o idee care poatedeveni realitate. Nici măcar nu știm sigur cât va costa totul. Aavut loc un concurs de idei organizat de Consiliul JudețeanConstanța, iar ideea câștigătoare a fost aceasta.Următoarele etape sunt contractarea proiectării, atragerea defonduri și construcția propriu-zisă”, a explicat pentrugândulAdrian Mînăstireanu, directorul Delfinariului (Complexul Muzeal deȘtiințe ale Naturii din Constanța). „Contractarea proiectării arurma să se facă în acest an. Deocamdată, însă, totul se reduce labani. N-avem o baghetă fermecată”, a adăugat directorul AdrianMînăstireanu.

Acoperișul – loc depromenadă, cu alei, verdeață și piațete

Noul complex ar urma să se întindă pe 13 hectare și va fideschis tot timpul anului. Dacă nu se găsește altă sursă definanțare, 85% din bani ar putea veni din fondurile europene pentruturism.

Complexul cuprinde: Delfinariul, Planetariul, ObservatorulAstronomic, Microrezervația Delta Dunării, Expoziția de PăsăriExotice și de Decor. Acoperișul va deveni loc de promenadă, cualei, verdeață și piațete.

Inchide