ACL îl acuză pe prefectul Sibiului de abuz în serviciu pentru că nu a asigurat suficiente liste suplimentare

Publicat: 16 11. 2014, 20:33
Actualizat: 16 11. 2014, 20:44

„Conform deciziei BEC, președinții secțiilor de votare din județul Sibiu au solicitat Prefecturii Sibiu, începând cu ora 14.00, suplimentarea tabelelor tipizate pentru listele suplimentare, precum și declarațiile pe proprie răspundere. Prefectura le-a transmis președinților de secții de vot că nu mai au la dispoziție tabele tipizate și declarații pe proprie răspundere, obstrucționând dreptul la vot al sibienilor”, se arată într-un comunicat de presă al ACL Sibiu.

Reprezentanții ACL precizează că au făcut sesizări „din oră în oră” către Biroul Electoral Județean, cerând suplimentarea tabelelor tipizate și a declarațiilor pe proprie răspundere pentru 13 secții de votare din municipiul Sibiu și pentru alte nou secții de votare din localitățile Fântânele, Șelimbăr, Arpașu de Sus, Miercurea Sibiului,Apoldu de Jos și Ludoș.

„Prin nepunerea la dispoziție a tabelelor tipizate pentru listele suplimentare, precum și a declarațiilor pe proprie răspundere este blocat procesul de vot și în consecință, ACL Sibiu își rezervă dreptul să formuleze plângere penală, pentru abuz în serviciu împotriva prefectului”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții ACL au precizat corespondentului MEDIAFAX că în acest moment se strâng probe, iar depunerea plângerii este „o chestiune de timp”.

Potrivit reprezentanților BEJ Sibiu, foarte multe secții de votare din județ au solicitat suplimentarea formularelor tipizate pentru listele suplimentare.

„Acest lucru ține de Prefectura Sibiu, nu de Biroul Electoral Județean. La Prefectură trebuie rezolvată situația”, au precizat reprezentanții BEJ Sibiu.

Potrivit datelor preliminare actualizate privind prezența la vot centralizate la BEC, în județul Sibiu au votat, până la ora 19.00, 63,1% din alegători.