Activitatea Comisiei „Nana”a încetat

Publicat: 04 06. 2014, 11:45
Actualizat: 29 07. 2014, 19:53

Deputații juriști au luat acestă decizie în unanimitate, invocând articolul 74 din Regulamentul Camerei, care precizează că se constată că o comisie parlamentară de anchetă încetează de drept în momentul deschiderii unor proceduri judiciare privitoare la fapte sau activități care constituie obiectul ei.

În această situație, Biroul Permanent anunță organele de urmărire penală, care pot avea acces la toate documentele referitoare la cazul respectiv, au apreciat membrii comisiei.

Comisia de anchetă „Nana” verifica situația în cazul achiziționării de către Ioana Băsescu, fiica președintelui Băsescu a unui teren în comuna Nana.

Bogdan Ciucă a precizat că și în cazul comisiei „Nana”, care se aplică această preevedere din regulament, arătând că „această comisie practic își încetează activitatea”.

„Ce a trebuit să facă Parlamentul în acest caz, a făcut, a atras atenția supra subiectului, acum este rândul organelor de anchetă”, a mai spus Ciucă.

Dănuț Culețu (PDL) a arătat că, dincolo de „hăituiala politică”, din 16 aprilie, Parchetul a dispus începerea urmăririi penale și rezultă că comisia „Nana” nu-și poate exercita prerogativele.

Birourile Permanente ale celor două Camere au sesizat comisiile juridice pentru un punct de vedere privind situația comisiei „Nana”.

Ciucă a precizat că și Comisia juridică de la Senat își va spune punctul de vedere și dacă este același cu cel al omologilor de la Cameră, acesta va fi trimis Birourilor Pemamente.

Alina Novăceanu, alinaz@mediafax.ro