VIDEO | Adrian Câciu: După ce plafonarea prețurilor expiră vom veni cu un mecanism care să protejeze economia

Publicat: 03 01. 2022, 22:25
Actualizat: 03 01. 2022, 22:57

This browser does not support the video element.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a declarat, la B1TV, că din luna martie, când măsura plafonării prețurilor la energie va expira, Guvernul va interveni printr-un nou mecanism ce are menirea să protejeze economia.

„Vom interveni asupra a ceea ce înseamnă prețurile la energie, cu un mecanism, pentru că după cum știți, plafonarea prețurilor expiră, undeva în luna martie și nu este un instrument plafonarea dacă nu pui ceva în loc, dincolo de producție și investiții care nu se pot realiza peste noapte, și nu intervii cu un mecanism care să protejeze economia.

Ceea ce este lovit în momentul acesta de prețurile la energie, dincolo de cetățean este economia, riscăm ca economia să aibă o încetinire abruptă”, a spus ministrul Finanțelor.

Prețurile la energie electrică și gaze naturale au fost plafonate începând din luna decembrie 2021 și este valabilă cinci luni, potrivit Ministerul Energiei.

„Cei care se încadrează într-un consum de până la 300kw la energie electrică cu o marja de 10% suplimentară sau 200 de metrii cub, vor avea la energie electrică o compensație de 291 de lei pe Mw, cam cât plăteau anul trecut, iar la gaze naturale un discount de 33% la prețul gazului natural”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.