Adrian Câciu: „Intrarea României în spaţiul Schengen ar însemna un beneficiu major pentru economia țării”

Publicat: 13 10. 2022, 17:28
Ministrul Finantelor, Adrian Caciu / Sursa foto: Mediafax Foto

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a declarat că intrarea României în Spaţiul Schengen ar însemna o creștere economică de 0,5%.

Intrarea în Schengen ar putea însemna un beneficiu major pentru economia românească. După calculele mele ar aduce un plus de 0,5 puncte procentuale la creșterea economică. Aceasta ar veni din exporturi, din investiții noi în România, din fluxuri comerciale”, a declarat Adrian Câciu, conform  Economedia.

Iohannis, despre aderarea României la spațiul Schengen: „Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile politice pentru aderarea României la Schengen.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că a discutat cu premierul olandez Mark Rutte despre așteptările României cu privire la obiectivul național de aderare la spațiul Schengen. Șeful statului este încrezător că Olanda nu va mai pune și de această dată bețe în roate țării noastre.

„Intrarea României în Spaţiul Schengen va contribui la securitatea şi consolidarea Spaţiului Schengen. Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile politice pentru aderarea României la Schengen. Unitatea în acţiune şi solidaritatea sunt deosebit de importante. Este un moment foarte bun ca să îl salut pe domnul premier Mark Rutte şi pe domnul premier Nicolae Ciucă, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și…

Sindicatul Europol și USR, ”parteneriat” pentru a frâna aderarea la Schengen? Cât este adevăr și cât dezinformare în mesajele și acțiunile lor 

Ambasadorul Olandei, despre integrarea României în Schengen: „Trebuie să cântărim informațiile. Acest lucru necesită timp”