Adrian Năstase, pentru GÂNDUL, despre victoria lui Francois Hollande: Relațiile Franței cu România vor fi mai bune

Publicat: 07 05. 2012, 22:45
Actualizat: 12 05. 2012, 22:41

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat pentru gândul că este încrezător că victoria lui Francois Hollande în cadrul alegerilor prezidențiale din Franța va însemna ameliorarea relațiilor Paris-București.

„Eu cred că relațiile vor fi mai bune, dar, dincolo de partide, eu cred că relațiile dintre România și Franța au fost și vor continua să fie foarte bune. Este important să găsim împreună temele de interes mutual”, a afirmat Adrian Năstase.

Rugat să comenteze votul francezilor, social-democratul l-a catalogat drept un vot negativ.

„În mod evident a fost un vot de nemulțumire, un vot-sancțiune pentru Sarkozy”, a mai declarat Năstase pentru gândul.

Președintele CN al PSD a subliniat importanța pe care a avut-o votul extremei dreptei în cadrul acestui scrutin.  „Cred că trebuie să citim votul din Franța și într-o corelație strânsă cu ce s-a întâmplat la alegerile (legislative, n.red.) din Grecia”, a afirmat Adrian Năstase.

În Franța, a fost vorba despre un vot care a favorizat stânga ca alternativă la mandatul lui Nicolas Sarkozy, a declarat Năstase. În Grecia, pe de altă parte, rezultatul a favorizat „variantele de extremă”, a declarat Adrian Năstase pentru gândul.

„În orice caz, nemulțumirea față de establishment-ul politic actual, față de formulele care au încurajat austeritatea, a dus la aceste reacții sociale și politice”, a mai explicat politicianul social-democrat.