Adrian Năstase: Refuz să fiu grațiat de președintele Băsescu

Publicat: 03 12. 2012, 18:08
Actualizat: 03 09. 2019, 01:59

Fostul premier Adrian Năstase, aflat în închisoare de câteva luni, scrie pe blogul personal că nu va accepta să fie grațiat de președintele Traian Băsescu și că va ieși din închisoare „regulamentar”.

„Zilele trecute, la Brăila, la o întâlnire electorală, o femeie din mulțime l-a întrebat pe Victor Ponta ‘pe Năstase când îl scoateți de acolo?’. O întrebare care ascundea și nemulțumirea pentru condamnare, dar și regretul de a nu fi împreună în campania electorală – așa cum s-a întâmplat în ultimii 20 de ani. Cel puțin așa mi s-a părut mie”, scrie el într-o postare intitulată „Mesaj pentru o necunooscută”.

Adrian Năstase se declară „emoționat” de întrebarea doamnei și spune că nu a așteptat și nici nu ar accepta să fie scos „din închisoare nici Băsescu (prin grațiere), nici de Barroso”.

„Această condamnare politică, comandată de Băsescu, va rămâne însă în istoria României, ca o pată rușinoasă”, susține el, adăugând că va ieși din penitenciar în mod „regulamentar”, în ianuarie, cel mai târziu în februarie, anul viitor.

Luni, avocatul lui, Ion Cazacu, a declarat că Adrian Năstase ar putea fi eliberat condiționat până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor.. În prezent, el ar mai avea de executat, după calculele apărării, 35 – 36 de zile de închisoare din condamnarea primită în dosarul „Trofeul calității”.

Premierul Victor Ponta a făcut, joi, o vizită electorală în județul Brăilă, ocazie cu care s-a întâlnit cu un grup de susținători, o persoană spunându-i: „Să-l scoateți pe domnul Năstase de acolo!”, iar el replicând: „Îl scoatem!”.