Adrian Năstase strânge fonduri pentru fundația la care este președinte-fondator

Publicat: 08 04. 2013, 22:14
Actualizat: 01 05. 2015, 02:22

Fostul premier Adrian Năstase strânge fonduri de la cititorii blogului său pentru Fundația Europeană Titulescu al cărei președinte-fondator este. Năstase a postat un anunț pe pagina blogului prin care îi îndeamnă pe fanii săi să direcționeze 2% din impozitul anual la FET. Fundația care a primit în folosință un imobil RA-APPS s-a remarcat în spațiul public prin conferințe printre care și prelegerea din 2011 a lui Adrian Severin despre corupție, el însuși cercetat pentru astfel de fapte.

Adrian Năstase a postat pe blogul său o secțiune specială prin care își invită cititorii să direcționeze impozitul anual de 2% către Fundația Europeană Titulescu. Prevederea 2% este un mecanism prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze 2% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentala (asociație sau fundație).

Fundația Europeană Titulescu a fost inființată de Adrian Năstase pe 15 martie 1991. Adrian Năstase este președintele consiliului de conducere. Potrivit propriei pagini, din conducere mai fac parte și Laurentiu GUTICA-FLORESCU, director al Muzeului de Istorie Olt; Octavian STIREANU, publicist; Florin GEORGESCU, fost vicepremier al guvernului Ponta I.

Fundația s-a remarcat, în 2011, când Adrian Severin, investigat de DNA în urma scandalului din Parlamnetul European, a conferențiat pe tema „mitologia și exceptionalismului corupției romanești”.

Fundația Europeană Titulescu, al cărei președinte este Adrian Năstase, ocupă o vilă impozantă de pe bulevardul Kiseleff. Fundația a fost înființată în 1991 și are ca scop principal restituirea operei politico-diplomatice a lui Nicolae Titulescu, dar organizează dezbateri și simpozioane și pe alte teme.  În 2001, pe când era premier, Adrian Năstase a declarat fundația de utilitate publică. În același an, FET a primit în folosință pentru 49 de ani imobilul de pe șoseaua Kiseleff.