ALDE amână să se pronunțe pe modificarea Constituției privind redefinirea familiei. Tăriceanu: „Fiecare e liber să facă ce dorește”

Publicat: 04 09. 2017, 17:39
Actualizat: 04 09. 2017, 19:15

Întrebat ce atitudine politică are ALDE în cazul referendumului pentru modificarea Constituției pe tema familiei, Tăriceanu a răspuns că o hotărâre, în acest sens, urmează să fie anunțată.

„Acest subiect l-am discutat în interiorul ALDE. Am cerut organizațiilor noastre să facă o dezbatere internă. Unele din ele au făcut, unele nu. În momentul în care dezbaterea se va încheia, o să organizăm un for de conducere statutar în care o să hotărâm care e atitudinea noastră publică pe acest subiect”, a declarat șeful Senatului.

În acest context, întrebat cum i se pare ideea modificării Constituției pentru redefinirea familiei, Tăriceanu a precizat că pe această problemă părerile sunt împărțite și că e dreptul fiecăruia să aibă o opinie.

„Ca liberal o să mă refer la o definiție simplă: liberalismul decurge din evoluția naturală a lucrurilor, deci bunul cel mai respectat este libertatea. Așa că fiecare e liber să facă ce dorește. De aici și până la a legifera unele lucruri, care unele sunt contra naturii, e distanță mare”, a spus Tăriceanu.

Reamintim că PSD și-a fixat, sâmbătă, ca prioritate legislativă, adoptarea rapidă a Legii referendumului, aceasta fiind necesară pentru aprobarea, în Senat, a Legii de modificare a Constituției cu privire la definirea familiei, intenția fiind de a organiza referendumul de revizuire în toamnă, potrivit Mediafax.

„Știți bine că avem un angajament în acest sens și intenția noastră este ca în această toamnă să ajungem să oganizăm referendumul pentru modificarea Constituției pe tema familiei”, a spus, sâmbătă, la Mamaia, liderul PSD, Liviu Dragnea.